vitkålssoppa med pesto

Krämig vitkålssoppa med pesto – perfekt att bjuda på!

Jag börjar likna soppdrottningen. Jag langar soppor på löpande band. Vitkål är ju så gott och enkelt att variera. Goda tillbehör gör vilken soppa som helst till riktigt trevlig bjudmat.

Ingredienser

Räcker till ca 4-6 pers:

  • 1 röd/gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 600 g vitkål
  • 1,5 liter vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk herbamare
  • 1,5 dl grädde
  • 1 dl cream fraiche
  • 2 msk pesto
  • Peppar, chiliflakes, smör att steka i + ev mer salt om det behövs

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök och fräs i smör tills det mjuknar.
  2. Hacka vitkålen och fräs även den en stund med löken.
  3. Häll i salt, herbamare, vatten, peppar och chiliflakes (om du vill, kan uteslutas) låt koka ca 15 minuter tills kålen är mjuk.
  4. Slå i grädde crème fraiche och pesto och stavmixa slätt.
  5. Smaka eventuellt av med mer salt/kryddor.
  6. Klart!

På bilden serverar jag soppan tillsammans med mitt nöt- och fröbröd.

Vitkålssoppa med pesto
Hela familjen hjälper till med serveringen, det är kärlek.

Tips! Vill du se fler sopp-recept? Kolla in min härliga receptsamling på LCHF-soppor!

3.3/5 (71 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

5 kommentarer

Gjorde denna soppan idag. Hade i 1 msk med salviapesto (Färsk salvia, parmesan, valnötter, vitlök, olivolja, salt och peppar) istället för vanlig pesto. Jag hade verkligen inte väntat mig att soppan skulle bli så god :). Tack för receptet 🙂

Jag tyckte inte soppan smakade så mkt så jag slängde i 2 grönsaksbuljonger, ytterligare 2 matsked pesto och ganska mycket vegeta ?? hade i spenat, lite potatis och hade ostmacka till! Blev väldigt nöjd! Tack för inspirationen!

Vad kul att höra! Jag ser alltid recept som inspiration, det är svårt att få alla nöjda alltid. Kram!

Kan tilläggas att detta görs bäst i kastrull och att soppan måste reduceras under stormkokning, annars blir det blaskigt.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök