kottfarsrora

Köttfärsröra med tacosmak, guacamole och low carb rice

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Jag testar nya köttfärsröror varje vecka, minst. Hela familjen älskar det och det går snabbt och enkelt. Riset, utan kolhydrater är också en favorit, framförallt hos mig och Betty. Det här är en perfekt rätt i en matlåda! 

Köttfärsröra med tacosmak till 4 personer

  • 1 gul lök
  • 500 gram valfri färs, blandfärs, nötfärs eller liknande
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 250 ml tjock kokosmjölk eller kokosgrädde
  • Drygt 1 tsk herbamare
  • 1 msk milt paprikapulver
  • 1-1,5 msk spiskummin
  • 1 msk tomatpuré
  • Smör eller kokosolja till stekning
  • 2 pkt low carb rice
  • 2-3 avokado
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 tomat hackad i små bitar
  • 1-2 msk olivolja
  • valfri mängd koriander
  • Lime
  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Hacka löken och stek den gyllene i rikligt med smör eller kokosolja.
  2. Tillsätt färsen och bryn även den gyllene.
  3. Tillsätta resterande ingredienser utom ris och ingredienserna till avokadoröran. Låt puttra cirka 10 minuter på svag värme.
  4. Koka riset cirka 2 minuter.
  5. Mosa avokadon med en gaffel på en tallrik. Tillsätt riven/pressad vitlök, tomat, olivolja, hackad koriander (kan uteslutas) och smaka av med salt/peppar och lime. Jag tycker om med ganska mycket lime. Min man med mindre mängd. 🙂

Jag tipsar om den bästa stekpannan här!

Ang riset: Det innehåller 0,4 % kolhydrater och påminner om shiratakinudlar i konsistensen. Du köper det på Bodystore.

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

”Tillsätta resterande ingredienser utom och låt puttra cirka 10 minuter på svag värme.”

Utom vadå?

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök