Köttfärsröra

Köttfärsröra med persilja/dijon och low carb rice

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Idag efter ett svettigt benpass på gymmet var jag så sugen på mat. Mycket mat. Jag har nyligen upptäckt fördelen med köttfärsröror då det går så snabbt, är så gott och barnen älskar det också. Idag hade jag low carb rice till, som innehåller 0 % kolhydrater.

Det här tycker jag är optimal mat när man tränat. Få kolhydrater och mättande utan att kännas “fettigt” om du förstår hur jag menar. Perfekt i matlådan också. 🙂

Köttfärsröra med low carb rice till 4 personer:

  • 1 stor gul lök
  • 500 gram blandfärs (eller annan valfri färs)
  • 250 ml tjock kokosmjölk eller kokosgrädde
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 1 tsk herbamare
  • 1 msk dijonsenap
  • Smör att steka i
  • 1 knippe persilja

Gör så här:

  1. Hacka löken och stek den gyllene i rikligt med smör.
  2. Tillsätt färsen och bryn även den gyllene.
  3. Tillsätta resterande ingredienser utom persilja och låt puttra cirka 10 minuter på svag värme.
  4. Tillsätt persiljan, rör om, klart.

Riset är vitt men jag tänkte göra det gult med lite gurkmeja (när jag kokar dem ca 2 minuter) men de blev röda istället, haha. Det såg ju också snyggt ut och Betty klappade händerna.

Jag serverade även 1/2 avokado till varje person. Betty älskade den här rätten, Sixten älskade röran allra mest.

Jag tipsar om den bästa stekpannan här!

Ang riset: Det innehåller 0 % kolhydrater och påminner om shiratakinudlar i konsistensen. Du köper det på Bodystore. 200 gram kostar 25 kr, och räcker till 2 portioner.

5/5 (1 Review)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

4 kommentarer

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök