Detta är en rätt som påminner mig om min barndom, mamma brukade laga något liknande och det var speciellt gott som matlåda vill jag minnas. Enkelt och lite annorlunda smak, eller snarare otippad, kardemumma är en fantastisk krydda i mat!
Köttfärspanna med Kardemumma
Ingredienser till fyra personer:
- 2 röda lökar
- 800 gram vitkål
- 400 gram blandfärs
- 2 tsk nystött kardemumma
- 2 msk kokosolja
- Salt och peppar efter smak
Gör så här
- Strimla vitkål och skär löken i tunna halvmånar.
- Fräs detta mjukt i kokosolja.
- Fräs även blandfärsen (jag brukar ta en till stekpanna)
- Blanda samman lök, kål, färs och kardemumma. Smaka av med salt och peppar.
- Jag brukar servera en stor blandsallad till med tomat.
Jag använder alltid hela kardemummakapslar, ekologiska från Herbaria
.
Tips!
Gillade du det här receptet?
Då borde du även kolla in min currypanna med alioli
0/5
(0 Reviews)