Köttfärsjärpar med rosmarin och lite dijonsenap är super att göra till grillen, till matlådan eller bara för att det helt enkelt är så gott. Det här är ännu ett recept som min mamma tagit fram, jag tror att hon också skulle passa som matbloggare. En dag ska jag nog skriva en bok med henne också. Skulle bli en underbar bok!
Köttfärsjärpar med rosmarin heter dem ju, men du kan lika gärna byta ut rosmarinen mot exempelvis timjan, eller blanda dessa.
Köttfärsjärpar med rosmarin
Till cirka 8 större järpar
- 500 gram blandfärs
- 1,5 msk rosmarin
- 1 msk dijonsenap
- 1/2 dl rött vin
- knappt 1/2 tsk vitpeppar
Gör så här
- Blanda samman alla ingredienser.
- Forma till biffar
- Stek eller grilla dem genomstekta.
Vill du frysa dem tipsar jag om att frysa in dem på något platt, som exempelvis en skärbräda. Då är det enkelt att ta fram så många som behövs.
Tillbehörstips
Hoppas att det ska smaka, önskar Fanny och mamma Ewa
4.2/5
(5 Reviews)