fbpx
Lesscarbs Lesscarbs
Köttfärsgryta eller köttfärssoppa – enkelt och gott!

Köttfärsgryta eller köttfärssoppa – enkelt och gott!

Perfekt höst-snabb-varm-mat! Barnen tycker om grönsakerna eftersom de blir mjuka och smälter i munnen. Tack vare den goda färdiga ben-buljongen krävs inte speciellt mycket mera och den är dessutom eko! 

 

Köttfärsgryta eller köttfärssoppa

 

Ingredienser till fyra personer:

  • 500 gram nötfärs
  • 1 stor gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 burk oxfond från scan organics*
  • 5 dl vatten
  • Herbamare efter smak (ca 1 tsk)
  • Smaklös kokosolja till stekning
  • 1 stor zucchini
  • 1 mindre blomkålshuvud

 

 

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Bryn lök och vitlök gyllene, bryn även färsen.
  3. Dela blomkålen i mindre bitar, tänk att de ska gå att äta med sked, skär även zucchinin i mindre bitar.
  4. Lägg över löken, färsen och grönsakerna i en gryta och tillsätt buljong, vatten och herbamare.
  5. Låt småkoka ca 15 minuter.

Vill du tillsätta ännu mera grönsaker är kål i alla former gott, även färska örter, tomater och gröna bönor. Vill du öka fetthalten kan du ringla olivolja eller kokosolja över, tillåter du mejeri kan smetana eller en klick cream fraiche vara gott!

Vill du servera något bröd till hittar du många olika Lesscarbsbröd här (med förslag på tillbehör/röra/pålägg)

Köttfärsgryta eller köttfärssoppa

Detta är exempelvis ett enkelt microbröd som tar mindre än 3 minuter att göra.


* ekologisk ben-buljong utan tillsatser

 

Tips!

Gillade du det här receptet borde du även kolla in min rotfruktssoppa med köttfärs

Lämna ett svar