Omelett med keso måste ju heta kesolätt. Det är ju så lätt att göra eftersom man toppar den med vad man har hemma. Klart på några minuter, och du har en mättande och nyttig måltid framför dig.
Kesolätt
Ingredienser till 2 personer:
- 200 gram keso (har du en liten burk på 250 g går det också bra)
- 5 ägg
- Salt, smör till stekning
Valfri topping, jag använde följande:
- Smörstekt färsk vitkål med en vitlöksklyfta i på slutet av stekningen
- Gröna oliver
- Färsk röd chili
- Vårlök
- Tomater
- Brieost
Gör så här
- Blanda samman ägg och keso samt smaka av med salt.
- Stek i smör på medelvärme, rör då och då från sida till sida så omeletten blir luftig och fin. När den är krämig på toppen lägger du på toppingen och väntar någon-några minuter till så eventuell ost hinner smälta.
Tips!
Gillade du det här receptet? Då kan jag rekommendera min omelettwrap med spenat och baconröra
3.7/5
(19 Reviews)
2 kommentarer
Mumsfillibabba!! 🙂 Enkelt, snabbt och gott! Tack!
Står fel i receptet. Det står: “Ingredienser till 2 personer”, det är fel. Det borde stå: Ingredienser till 1 person eller två mindre barn.