Kål med salami och alioli

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Jag har turen att ha min mans morbror som gör egen salami till oss. Den är så god och tillsatsfri såklart, gjord på gammalt vis. Den finns med i den här rätten, men du tar helt enkelt det du har hemma. Det här kanske är bland det snabbaste och billigaste som går att hitta till lunch. 

Kål med salami till 2 personer:

  • Ca 1/2 huvud savoykål (du kan ta vilken kål du vill, men något mindre om det är en kompaktare kål som vitkål)
  • 100 gram valfritt kött
  • 1 sats 10 sekunders majonäs
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Smör/kokosolja att steka i
  • Herbamare

 

Gör så här:

  1. Skär kålen och köttet i mindre bitar.
  2. Stek kålen i smör eller kokosolja tills den blir gyllene, smaka av med herbamare.
  3. Gör 10 sekunders majonäsen medan kålen steker. Allt kommer inte gå åt till 2 personer, men den håller en vecka i kylen och kommer garanterat gå åt snabbt. Pressa i valfri mängd vitlök. Men tänk på att den blir starkare om den får så och dra.
  4. Lägg i köttet de sista minutrarna så den blir varm. Klart!

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.