Denna rätt tar mig tillbaka till alla de gånger jag varit i Indien (5 gånger) och både lagat och ätit mat där. Alltid lika gott med något indiskt och speciellt på höst- och vinter!
Indisk kyckling med kokos- och chili
Ingredienser till fyra personer:
- 1 stor gul lök
- 3 dl kokosflingor
- 1 tsk garam masala
- ½ tsk chiliflakes
- 50 gram färsk ingefära
- 4 vitlöksklyftor
- 600 gram kycklinglårfilé
- 2 dl vatten (1 i mixern och 1 till såsen)
- 3 dl kokosmjölk
- Kokosolja att steka i
- Salt
- 1 blomkålshuvud
Gör så här
- Skär löken och bryn den gyllene i kokosolja.
- Skala ingefäran och vitlök och riv dem på det fina på rivjärnet.
- Tillsätt ingefäran, vitlök, kokosflingor, garam masala och chiliflakes i pannan och låt blandningen få färg utan att brännas.
- Stavmixa ovanstående blandning med 1 dl vatten till en finare massa.
- Skär kycklingen och bryn den i kokosolja. Tillsätt kokosblandningen du just missade, tillsätt den sista dl vatten samt kokosmjölk. Låt puttra på svag värme tills kycklingen är mör, cirka 15 minuter, smaka sedan av med salt.
- Medan grytan puttrar river du blomkålen på det grövsta på rivjärnet, och steker några minuter i kokosolja, salta efter smak. Jag gillar när det finns lite tugg kvar i blomkålen. Testa dig fram.
Tips!
Gillade du det här receptet?
Då borde du även kolla in min chipotlegryta
3.4/5
(13 Reviews)