Igår gjorde jag hönsburgare med oliver, lök och chili som smakade fantastiskt! Hönsfärs kan liknas vid kalvfärs. Färsen görs av pensionerade eko-höns, som annars hade bränts till biogas, otroligt bra att ta tillvara på så fin mat! Precis i min smak.
Hönsburgare med lök, oliver och chili
Ingredienser till 4 portioner:
- 500 gram hönsfärs
- 1 ägg
- 1 dl grädde/kokosgrädde
- 1 dl hackade oliver
- 1 liten röd lök
- 1/2 röd chili
- 1 tsk salt
- 100 gram smör
- 1 dl hackade örter
- 1 mindre huvud färsk vitkål
- 1-2 gula lökar
- salt, peppar och smaklös kokosolja
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda samman färs, ägg, grädde med hackade oliver, lök och chili samt salt.
- Forma till biffar och stek först på lite högre värme för att få yta, sedan på lägre värme för att bevara saftigheten i biffarna. Ge dem cirka 3-5 minuter på varje sida, beroende på panna och värme på plattan.
- Blanda samman smör och hackade örter till ett örtsmör, med fördel på en tallrik med en gaffel så smöret fördelas enkelt. Lägg på en bit bakplåtspapper som du formar till en korv, lägg in i frysen tills servering.
- Dela kålen och löken i mindre bitar, bred på kokosolja på kålen och salta generöst eftersom kålen har en söt smak. Baka i ugnen 20-30 minuter.
Tips!
Skulle du även vilja ha LCHF-bröd till burgarna? Kolla in mina 11 olika varianter på LCHF-bröd
Gillade du det här receptet? Då borde du även kolla in mina fiskburgare med ingefära och chili
0/5
(0 Reviews)