Här kommer ett slänga-ihop-recept som min man tyckte var supergott! Bäst att du lägger upp receptet var hans rekommendation. Det är hans garant att kanske få äta rätten igen, annars försvinner den lika snabbt som den kom till mig.
Kycklinggryta till 4 portioner:
- 2 gula lökar
- 2 tomater
- 1 kg kycklingfile
- 1 tsk herbamare
- 2 tsk dragon
- 2 vitlöksklyftor pressade/rivna
- 2 msk persilja (jag hade fryst)
- 250 ml kokosmjölk/grädde (du kan absolut ta mera för mera sås + lite extra salt)
- Peppar från kvarn
- Gärna 1-2 tsk sambal oelek
- Valfritt 1-2 dl parmesan eller annan lagrad ost på toppen
- 1 mindre blomkålshuvud
- Kokosolja till stekning
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär lök och tomater i klyftor, kladda på lite kokosolja och salta. Lägg i ugnsfast form och ställ in i ugnen cirka 10-15 minuter.
- Under tiden skär du kycklingfiléerna i 2-3 bitar.
- Blanda samman herbamare, dragon rivna/pressade vitlöksklyftor, persilja, kokosmjölk, vill du ha hetta tillsätt sambal oelek.
- Ta ut formen och lägg på kycklingen, som du pepprar och saltar lite lätt.
- Häll över såsen och om du vill toppa med valfri ost.
- Ställ tillbaka i ugnen och låt stå cirka 15 minuter, kontrollera att kycklingen uppnår 72 grader, gärna med en termometer.
- Medan kycklingen står i ugnen river du blomkålen på det grövsta på rivjärnet och steker i kokosolja några minuter, smaka upp med salt.
5/5
(1 Review)
12 kommentarer
Your recipes are inspiring, and very good to eat.
Thank you 🙂
Denna rätt blev kanongod! Tack för all inspiration
Tack, vad roligt att höra! Kram!
Provade denna idag. Fast med stekt blomkål ist för blomkålsris.
Mycket gott och kommer bli en återkommande middag här hemma ☺
Roligt att höra! 🙂
Hej! Låter gott 🙂 Du lägger alltså på kycklingen rå?
Ja det stämmer 🙂
Så god och enkel att göra! Gjorde den nu till lunch, och är jättenöjd och komma definitivt göra om den ?
Härligt! Perfekt i matlåda också!
det här lät så gott, att jag gör den just nu.
Men delade kycklingen i 2 halvor och sen i 3 delar. Nu efter 15 min i ugnen är det bara 44 grader på kycklingen. Nu höjde jag värmen till 225 g. Så det blir lite färg på osten också.
Stämmer graderna i ugnen verkligen?
Det kan ju bero på tjockleken på kycklingen, hur kall den är och liknande. Alla ugnar är ju dessvärre lite olika så det är svårt med exakta tider. Hoppas det blev bra ändå. Kram Fanny