fbpx
Lesscarbs Lesscarbs
Fannys smarriga kycklinggryta

Fannys smarriga kycklinggryta

Här kommer ett slänga-ihop-recept som min man tyckte var supergott! Bäst att du lägger upp receptet var hans rekommendation. Det är hans garant att kanske få äta rätten igen, annars försvinner den lika snabbt som den kom till mig.

Kycklinggryta till 4 portioner:

  • 2 gula lökar
  • 2 tomater
  • 1 kg kycklingfile
  • 1 tsk herbamare
  • 2 tsk dragon
  • 2 vitlöksklyftor pressade/rivna
  • 2 msk persilja (jag hade fryst)
  • 250 ml kokosmjölk/grädde (du kan absolut ta mera för mera sås + lite extra salt)
  • Peppar från kvarn
  • Gärna 1-2 tsk sambal oelek
  • Valfritt 1-2 dl parmesan eller annan lagrad ost på toppen
  • 1 mindre blomkålshuvud
  • Kokosolja till stekning

 

 
Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär lök och tomater i klyftor, kladda på lite kokosolja och salta. Lägg i ugnsfast form och ställ in i ugnen cirka 10-15 minuter.
  3. Under tiden skär du kycklingfiléerna i 2-3 bitar.
  4. Blanda samman herbamare, dragon rivna/pressade vitlöksklyftor, persilja, kokosmjölk, vill du ha hetta tillsätt sambal oelek.
  5. Ta ut formen och lägg på kycklingen, som du pepprar och saltar lite lätt.
  6. Häll över såsen och om du vill toppa med valfri ost.
  7. Ställ tillbaka i ugnen och låt stå cirka 15 minuter, kontrollera att kycklingen uppnår 72 grader, gärna med en termometer.
  8. Medan kycklingen står i ugnen river du blomkålen på det grövsta på rivjärnet och steker i kokosolja några minuter, smaka upp med salt.

10 Responses to Fannys smarriga kycklinggryta

Lämna ett svar