Grön laxsoppa – snabb att laga, supergod att äta!

Dela på facebook
Dela på email

Vilken underbar och snabb soppa! Farfar var stormförtjust och åt flera skålar. Det är ett mycket bra betyg tycker jag.

 

Grön laxsoppa

 

Ingredienser till ca 4 pers:

  • 1 röd/gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 fänkål eller 1/2 stor
  • 1,5 liter vatten
  • 300 g fryst hackad spenat
  • 1 dl grädde
  • 400 g lax
  • 3-4 tsk herbamare
  • Svartpeppar

 

Gör så här

  1. Hacka löken, vitlök och fänkål. Fräs i smör.
  2. Häll över vatten, spenat och kryddor och låt koka 10-15 minuter, tills fänkålen är mjuk.
  3. Häll sedan i grädde och stavmixa slätt.
  4. Tillsätt laxen som du skär i kuber. Dra av från plattan och låt laxen ligga i några minuter så den hinner tillagas. Om du gör detta istället för att koka den blir den väldigt saftig och fin!
  5. Servera gärna med något av mina bröd!

 

Tips!

Gillade du det här receptet? Kolla in min currylax med broccolimos eller fänkålssoppa med räkor och citron

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Få mitt gratis inspirationsbrevEtt mejl i veckan som gör dig glad. Fullt med recept, veckomenyer, tips, bilder och unika erbjudanden.
Prenumerera här →