Färgsprakande sallad

Färgsprakande sallad med betor, kyckling och pesto

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Kitchentime

Färgsprakande sallad som väcker känslor på Instagram. Ja det var den här salladen det. Det var ett tag sedan jag publicerade denna enkla (och goda) lunch, men jag kom på att jag inte hade lagt upp den här på bloggen. Den vill jag gärna ha med i mitt arkiv, så därför kommer den här. 🙂 

Den här salladen tog mig några min att göra eftersom jag hade allt förberett i kylen. Jag gillar att ha mina luncher planerade, annars glömmer jag lätt att äta, förmodligen för att nästan all min tid upptas av mat i olika former, då är det lätt att glömma att faktiskt äta. Det låter knasigt, men jag vet flera vänner som vittnar om samma sak.

Färgsprakande sallad – mums!

Betor, i detta fall gulbetor och polkabetor innehåller ju lite carbs såklart, men inte så farligt mycket och jag använder en mandolin med keramiskt blad (adlink) som gör att det blir väldigt tunna skivor. Sedan lägger jag dem i vatten, då blir de superkrispiga och goda! Detta kan jag verkligen tipsa om. Bättre att äta detta som chips när du vill ha något knaprigt än att äta riktiga chips. Ibland tycker jag att speciellt LCHF-are är onödigt rädda för grönsaker. Jag har alltid ätit fritt av det, även när jag gick ner mina 36 kilo (på sex mån) efter förlossningen med Sixten.

Till detta recept använde jag följande recept:

Sedan tillsatte jag polka- och gulbetor (de gula smakar bäst tycker jag och polka är snyggast) avokado, bladgrönt, rädisor och avokado.

färgsprakande sallad

När vi ändå pratar sallad, du missade väl inte min salldsutmaning? 1 sallad om dagen? Om du gjorde det är det inte för sent att hoppa på nu. Sallad är aldrig en dum idé.

Hoppas att detta inspirerade dig att göra flera glada, enkla och färgglada sallader. Grönsaker är en viktig del i en balanserad kost, och tarmen behöver fiber för att fungera bra.

Kram, Fanny.

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök