Fänkålssoppa är en stor favorit, eftersom fänkålen med sin lakritsaktiga ton gör sig så bra i en soppa. Servera gärna med en citronskiva och några räkor på toppen så är smaksensationen ett faktum! Eller som vego, med något krispigt på toppen.
Ingredienser till fyra personer
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 4 mindre fänkålshuvuden eller 2 stora
- 2 dl torrt vitt
- 4-5 dl vatten
- 3 dl grädde
- Herbamare/salt och peppar efter smak
- Citron och räkor för garnering
Gör så här
- Fräs hackad lök, fänkål och vitlök några minuter.
- Tillsätt kryddor, vatten, grädde och vin och koka ca 20 minuter tills fänkålen är mjuk.
- Mixa slätt med stavmixer, späd eventuellt med mer vatten om du vill ha den ännu slätare och justera i så fall mängden salt.
- Garnera med citron och räkor, grönkålschips eller som här, tomatsnacks, supergoda
Servera gärna med mitt sesamknäcke!
Du kan blanda i andra grönsaker också, exempelvis zucchini eller blomkål. Jag brukar blanda i det jag har. Du kan också ersätta grädden med kokosgrädde eller liknande mjölkfritt alternativ du gillar. Vill du “feta till” soppan tillsätter du enkelt smaklös kokosolja eller olivolja vid servering.
Har du missat min stora soppsamling med cirka 20 soppor hittar du den här.
Det var min kompis Jessica, Tjockkocken (bästa) som hade med sig dessa chips. Hade inte testat dem innan. Verkligen goda! Måste ha dem på en sallad ikväll. Här nedan hittar du bild på dem.