Kålrot kan vara gott som variation till de vanliga grönsakerna. Den innehåller mellan 5-6 gram kolhydrater per 100 gram för den som räknar kolhydrater. Barnen tyckte mycket om pytten, för att inte tala om biffarna på kycklingfärs, de gick åt med strykande åtgång.
Enkel kålrot- och auberginepytt med örtbiffar
Ingredienser till 4-6 personer (vi var 4 vuxna och 2 barn):
- 1 stor kålrot
- 1 stor aubergine
- 800 gram kycklingfärs
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl hackad persilja
- 1 dl hackad gräslök
- 1 tsk salt
- Herbamare, peppar och smaklös kokosolja
- Till servering, god olivolja, sallad och gärna smör.
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala kålroten och tärna den och auberginen (auberginen i något större bitar eftersom den är mjukare.
- Blanda runt grönsakerna med herbamare och kokosolja och fördela på 2 plåtar. Låt stå i ugnen cirka 30 minuter, rör om då och då, om du inte har varmluft kan du behöva byta plats på plåtarna någon gång.
- Blanda samman färsen med riven vitlök, örter och salt. Forma till biffar.
- Stek dem cirka 5 minuter på varje sida tills de är genomstekta. Jag använder termometer och ser till att de är 72 grader.
- Servera med en god sallad, olivolja och smör (barnens favorit)
Läs mer om mina underbara stekpannor i lätt gjutjärn här >>
Tips!
Om du gillade det här receptet, se till att kolla in mina halloumi- och zucchinibiffar
0/5
(0 Reviews)
3 kommentarer
Älskar din sida! Jag brukar ofta få “tweaka” recepten jag hittar för att de ska passa mig, men det behöver jag inte här. Vi verkar ha samma matfilosofi ;alltså mejerifri medel-liberal LCHF/Paleo.
Har du tips på någon bra sås-aktigt till detta??
Mvh Annika
Någon god majonäs! Sök på majonäs så hittar du flera. 🙂 Någon pesto skulle också vara underbart eller ett vitlökssmör. 🙂 Kram!