Mos passar så bra på hösten, värmande och gott. Sixten tycker mer om mosade grönsaker än hela, så det gäller att utnyttja situationen när man har chansen, vad Betty anbelangar går det ner (med god aptit) oavsett hur grönsakerna är tillagade.
Currylax med broccolimos
Ingredienser till fyra personer:
- 800 gram laxfilé
- 3-4 msk Jaipurs Färger
- 750 gram broccoli (jag använde fryst)
- Smaklös kokosolja
- Salt
- 1 salladsmix
- Valfria grönsaker till salladen
- Olivolja
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Koka upp vatten till broccolin.
- Salta laxfilén, man behöver oftast lite mer salt än vad man tror.
- Rulla köttsidorna i curryn och baka laxen till 52-56 grader, cirka 12-15 minuter, använd gärna termometer.
- Koka broccolin cirka 3-5 minuter. Sila av allt vatten, Tillsätt cirka 2 msk smaklös kokoslja, stavmixa slätt och smaka av med salt.
- Servera med en god sallad, gärna med olivolja på.
Tips!
Om du gillade det här receptet borde du även kolla in min lax- och sparrispizza
4.5/5
(4 Reviews)