Både jag och min man Zarko älskar denna gratäng i matlåda. Dels för att den är enkel att göra, dels för att den är supergod.
Broccoli/keso/bacongratäng
Ingredienser till 4 portioner:
- 500 gram broccoli (färsk)
- 100 gram bacon (av gris eller kalkon)
- 1 valfri lök (jag hade en färsk gul sommarlök)
- 300 gram keso (har du en burk på 250 g funkar det också)
- 5 ägg
- 1 dl grädde
- 1 tsk sriratcha (eller annan stark chili, eller uteslut helt)
- Salt och peppar
- 3 dl riven ost
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Dela broccolin i mindre bitar (skala stammen och använd även den) och lägg i en ugnsfast form. (alternativt direkt i glasmatlådor)
- Fräs baconet några minuter i en panna och lägg sedan på broccolin.
- Skär löken i mindre bitar och lägg ägen den i formen.
- Klicka ut keso i fomen.
- Blanda ägg, grädde, sriratcha, salt och peppar. Häll i formen.
- Toppa med osten.
- Grädda cirka 15-20 minuter eller tills osten fått fin färg. Jag gillar broccolin lite hårdare.
Tips!
Om du gillade det här receptet, kolla även in min korv- och broccolilåda/gratäng
3.6/5
(19 Reviews)
2 kommentarer
Hello, what is Keso?
Hi! Its cottage cheese, sorry 🙂