Här är ett väldigt gott tillbehör till grillat. Uppskattades av våra vänner och av Betty, de andra barnen var kanske inte överförtjusta, men det spelade mindre roll just ikväll. Väldigt enkelt att svänga ihop och lite annorlunda tillbehör.
Broccoli- och kokossallad
Ingredienser till ca fyra personer:
- 500 gram färsk broccoli
- 1 röd chili
- 1 dl kokosgrädde (kokosmjölk funkar också men såsen blir lösare)
- 1 msk god olivolja
- 1 tsk herbamare
Gör så här
- Ångkoka broccoli cirka 5 minuter, den ska fortfarande ha krispighet*.
- Skiva den röda chilin, blanda samman med kokosgrädde, olja och hermabare.
- Tillsätt broccolin och blanda runt.
- Låt den gärna stå och dra så chilin hinner sätta smak.
* Här kan du se hur jag brukar ångkoka på ett enkelt sätt med en sil.
Tips!
Till denna sallad kan du t.ex servera min kyckling med zucchini och gremolata
Gillade du det här receptet?
Kolla även in min pumpa- och grönkålssallad
0/5
(0 Reviews)