fbpx
Lesscarbs Lesscarbs
Blomkål med kasslersås – väldigt lätt och snabbt att sno ihop!

Blomkål med kasslersås – väldigt lätt och snabbt att sno ihop!

Detta var den rätt som fick min man på fall. Något så enkelt. Men tror att det var det som gjorde att han föll, enkelt, vackert, gott och lite otippat. Som jag ungefär 🙂

 

 

 

Blomkål med kasslersås

 

Ingredienser till fyra personer:

  • 500 g kassler (av gris eller kalkon)
  • 5 dl mejeri, blanda gärna crème fraiche och grädde (eller ersätt med mejerifritt alternativ, som kokosgrädde)
  • 2 vitlöksfklyftor
  • 3 msk tomatpuré
  • Herbamare efter smak (tänk på att kasslern i sig är salt)
  • 1 blomkålshuvud

 

Gör så här

  1. Koka upp vatten till blomkålen (salta).
  2. Skär kasslern i mindre bitar.
  3. Koka ihop mejeribasen (eller mejerifritt alternativ) med riven/pressad vitlök och tomatpuré.
  4. Lägg ner kasslern når det är 5 minuter kvar tills allt är klart så den inte blir torr, men fortfarande varm. Smaka av med herbamare i slutet, när kasslern gett ifrån sig sitt salt. Annars finns risk för att det blir för salt.
  5. Sjud blomkålen al dente, cirka 5-7 minuter.
  6. Servera med en bladsallad.

 

Tips!

Gillade du det här receptet?

Då borde du även kolla in min mozzarellafyllda kassler med varm tomat -och basilikasås

 

Lämna ett svar