Auberginerullar med kål och lök – Här kommer ännu en variant av mina populära auberginerullar. Barnen tycker om dem med ringlad olivolja över, och vi vuxna gillar dem både varma och kalla. Funkar som en egen rätt eller som tillbehör till exempelvis en bit kyckling.
Det här påminner om cannelloni och är så himla gott tycker jag! Det är även gott att ha i 1-2 nävar hackade kalamataoliver i röran. Det ger det lilla extra.
Auberginerullar med kål och lök
Till fyra personer:
- 800 gram rödkål
- 1 purjolök
- 500 ml kokosmjölk
- Kokosolja att steka i
Tomatsåsen:
- 1 burk krossade tomater
- 1/2 dl vatten
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk herbamare
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär auberginerna på längden ca 0,5-1 cm tjocka och salta dem. Lägg på en plåt med lite ringlad olja över. Baka i ugnen tills auberginerna är mjuka, ca 5-7 min.
- Hacka rödkålen och purjolöken fint. Fräs med rikligt med kokosolja i en panna några minuter.
- Slå över kokosgrädde och herbamare och låt bubbla ihop cirka 10 minuter.
- Koka ihop de krossade tomaterna, vatten och pressad vitlök, cirka 10-15 minuter.
- Ta en aubergineskiva och lägg på lite kål/lökblandning, rulla ihop. Ibland går auberginerna sönder men det går att lappa ihop dem lite. Ibland tar jag två smala eller två tunnare som en rulle. Lägg dem i en ugnsfast form.
- Slå sedan på tomatsåsen över rullarna. Ställ in i ugnen cirka 15 min.
Servera med en god sallad med härlig olivolja. Vill du lägga ost/mozzarella eller något liknande på toppen gör du det de sista minuterna innan servering.
Hoppas att du gillar mina auberginerullar med kål och lök, om du testar dem, lämna gärna en kommentar! Testa gärna mina andra auberginerullar också, dessa med Auberginerullar med spenatfyllning och tomatsås är supergoda. Ha en fin dag så hörs vi snart!