Detta är en variant på mitt populära recept på superenkel chokladdessert. Nu i mejerifri tappning! Liten, men naggande god.
Superenkel mejerifri chokladdessert
Ingredienser till 4 små portionsformar:
- 1 dl kokosgrädde eller krämig kokosmjölk
- 50 gram choklad minst 70 %, (jag brukar använda 85-90 %)
- 1 krm vaniljpulver
Gör så här
- Värm kokosgrädden i en kastrull. Dra sedan av av från plattan.
- Hacka chokladen och rör ner den tillsammans med vaniljpulvret i grädden.
- Häll upp i serveringsskålar och ställ in i kylen i minst 30 minuter.
Jag brukar göra den här efterrätten innan middagen och sedan ta fram den ca 15 minuter innan servering. Men det är en smaksak. Jag gillar den lite hårdare och kan äta den direkt från kylen. Min man skulle nog kunna äta den utan att den kyls också. Testa vad du gillar bäst!
Tips: Serveras på bilden med vispad kokosgrädde och några valfria bär.
Här hittar du originalreceptet som innehåller mejeri (grädde).
0/5
(0 Reviews)
2 kommentarer
Använder du hela förpackningen kokosgrädde eller det översta lagret?
Tack på förhand
Jag använder alltid tetror, aldrig burkar, så för mig finns inget “Översta lagret”. Det finns mycket hormonstörande ämnen konserver som jag håller mig så långt ifrån som möjligt. Men i detta fall kan du ta det översta eller om allt är av samma konsistens, det spelar ingen roll. Lycka till! <3