Den här saffransostkakan var verkligen försvinnande god. Jag hann rädda en bit, min man tog resten. Haha. Passar utmärkt som en enklare middag gärna tillsammans med en soppa, dessert eller fika med vännerna.
Saffransostkaka
Ingredienser till en större form eller fyra mindre:
- 3 ägg
- 300 g keso (cottage cheese)
- 1 dl cream fraiche
- 1 dl grädde
- 0,5 g saffran (1 påse)
- 1 msk sötning sukrin eller björksocker (läs gärna mer om björksocker i detta inlägg)
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 1 näve mandlar (ca 60 gram)
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa samman alla ingredienser utom mandeln.
- Häll smeten i ugnsfast form, hacka mandlarna grovt och strö över ostkakan. Låt dem ligga på toppen som på bilden så blir de lite rostade i ugnen.
- Grädda mitt i ugnen ca 30-40 minuter.
Jag tycker det blir godast om den får svalna helt innan den äts med hallon och grädde.
Tips!
Testa gärna min vanliga ostkaka också.
Du kanske också gillar dessa inlägg
Saffransplättar med grädde och bär – mums!
Älskar du saffran? Testa isåfall att göra saffransplättar, fungerar lika bra till jul som på sommaren med somriga bär!
Saffranspannacotta
Saffranspannacotta, måste vara bland det godaste, enklast och lyxigaste på samma gång! Den går super att göra med eller utan mejerier, och på toppen kan man lägga vad man än är sugen på. Jag gillar lingon, lite god syra på den lite sötare botten. Saffranspannacotta passar fler tillfällen än julen.…
LCHF Juligt dessertbord – massor av godsaker!
Julen närmar sig, är du orolig om du kommer kunna hålla i LCHF under middagarna? Lugn, testa mitt Juligt dessertbord som fungerar för LCHF!
1 kommentar
Kolhydratinnehåll per 100 g på kakan?