Den här saffransostkakan var verkligen försvinnande god. Jag hann rädda en bit, min man tog resten. Haha. Passar utmärkt som en enklare middag gärna tillsammans med en soppa, dessert eller fika med vännerna.
Saffransostkaka
Ingredienser till en större form eller fyra mindre:
- 3 ägg
- 300 g keso (cottage cheese)
- 1 dl cream fraiche
- 1 dl grädde
- 0,5 g saffran (1 påse)
- 1 msk sötning sukrin eller björksocker (läs gärna mer om björksocker i detta inlägg)
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 1 näve mandlar (ca 60 gram)
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa samman alla ingredienser utom mandeln.
- Häll smeten i ugnsfast form, hacka mandlarna grovt och strö över ostkakan. Låt dem ligga på toppen som på bilden så blir de lite rostade i ugnen.
- Grädda mitt i ugnen ca 30-40 minuter.
Jag tycker det blir godast om den får svalna helt innan den äts med hallon och grädde.
Tips!
Testa gärna min vanliga ostkaka också.
3.7/5
(57 Reviews)
1 kommentar
Kolhydratinnehåll per 100 g på kakan?