Detta chokladmousse tar mindre än tre minuter att göra och smakar helt fantastiskt! Inte ens min man saknade det söta, bara det fanns några bär till sa han. Passar perfekt till gäster som är laktoskänsliga/veganer eller bara sugna på något gott. Tryck nedan för att komma till receptet!
Mejerifri och osötad chokladmousse
Till fyra mindre portioner mousse:
- 250 g kylskåpskall kokosgrädde (eller garants kokosmjölk och endast denna)
- 2-4 msk kakao (Skriver 2-4 eftersom olika kakaosorter skiljer sig i smak)
- 1 krm vaniljpulver
Gör så här
- Vispa den kalla kokosgrädden* tillsammans med kakaon (väljer du en kakao som inte är raw är de oftast lite bittrare i smaken, prova dig i så fall fram mängdmässigt) och vaniljpulvret.
- Häll upp i formar, toppa med vispad kokosgrädde (för helt mejerifritt) eller vispgrädde och färska/tinade hallon.
*Se till all kokosgrädden/mjölken är ordentligt kall för bästa resultat! Jag väljer en sort från Blue dragon med 1,8 g kh/100 gram som är mycket fast i konsistensen och superbra att göra mousse av. (Väljer du annan sort som inte är så fast skulle jag testa att ta bort lite av vätskan som finns med i paketet och börja med det fasta och späda på allt eftersom till bra konsistens. Annars riskerar du att få en chokladsoppa. Garants kokosmjölk är lika krämig som Blue Dragon, men ca 10 kr billigare, men dock 3/100 kh. 🙂
Tips!
Om du gillade det här receptet borde du kolla in min osötade blåbärsmousse
12 kommentarer
Mums vad gott det blev! Min sambo däremot tyckte inte om det alls. Han har dock ätit marabous schweizernöt choklad både igår och idag så han är väl lite sockerpåverkad 😉
Min bästis ville också ha den sötare. Då hade jag i tre steviadrops med chokladsmak. Då glufsade han i sig! 🙂
Hej
Hade önskat att man enbart kan skriva ut receptet och att inte allt på sidan kommer med när man trycker på skriv ut. Tack för alla fantastiska recept.
Petra
Hej Petra,
Så vitt jag ser så finns det inget sätt för mig att ställa in detta, och vi har inte resurser för att utveckla en sådan funktion. En lösning är ju att kopiera in texten in i tex ett Word-dokument. Då får du precis det du vill ha =)
Åh det där såg ju supersmaskigt ut, för en chokladälskare som mig! Har aldrig testat att göra chokladmousse av kokosgrädde – låter spännande 🙂
Det är så enkelt och gott! Blir själv lite sugen 🙂
Fanny! Jag gillar verkligen din sida! Enkla och bra recept. Uppskattas.
Är inte en LCHF:are, men har mycken nytta av dina recept. Säger bara OMELETTWRAP! Bästa! I detta nu experimenterar jag med wraps och förhållandet gula/vita.
Aaaanywayyys.. 🙂 Jag har i flera år vispat kokosgrädde och då köpt Santa Marias ekologiska kokosmjölk, är oftast ganska fast redan innan kylning och går bra att separera och vispa. Har testat Kung Markattas kokosgrädde i tron att den gick att vispa direkt. Fail. Plus att den smakar vedervärdigt. Menar du att det går att vispa Blue Dragons produkt och Garants kokosmjölk utan att utan att behöva separera vätska från massa? Vad heter Blue Dragons produkt, står det kokosgrädde och är det på burk eller tetra? Tacksam för svar! Ser fram emot att följa din kreativitet. 🙂
Hej Ella! Tack för dina fina ord. Ja, jag veeet, så gott med omelettwrap! Testa mina mättande pannkakor också, de är som tunna omeletter. 🙂
Jag köper alltid tetror, vill undvika all BPA och andra hormonstörande ämnen. Blue dragons är vit och det står “coconut cream” på den. Det är knappt något vatten i den men häll bort för säkerhets skull, lika med garants, det är en rosa tetra. Googla bara så får du fram massa bilder. 🙂
Tack snälla Fanny för den snabba responsen! Ska handla på mig produkterna i morgon. Försöker också undvika hormonstörande ämnen, så bra att det är tetror. Lycka till med skapandet! 🙂
Garants är lika bra som Blue dragon, men kostar 10 kr för 250 istället för 20 kr för samma mänd. Köpte tolv förpackningar på Willys idag, haha.
Chokladmousse vilken god överraskning
Vad roligt!