Kokoscheesecake – LCHF cheesecake

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Jag älskar cheesecake och denna är en minivariant – ibland behöver man inte mer än så. Denna tycker jag som har sockerkänsliga smaklökar är ganska söt, medan min man tycker att den är motsatsen. Jag tycker därför att du får prova dig fram när det kommer till sötman.

 

Kokoscheesecake

 

 

Ingredienser till en form 10 cm:

 

Botten:

 

Gör bottnen så här

  1. Mixa samman allt med stavmixer eller matberedare.
  2. Det går gärna vara rätt stora mandelbitar, det blir en härlig känsla när mjukt möter hårt.
  3. Grädda 5-7 minuter i 180 grader.
  4. Gör fyllningen under tiden.

 

Fyllningen:

  • 1 ägg
  • 100 g cream cheese
  • 60 g kokosgrädde/vispgrädde
  • 1 msk björksocker

 

Gör fyllningen så här

  1. Blanda samman alla ingredienser.
  2. Ställ in i ugnen ca 15-20 minuter på 180 grader. (Den behöver inte ha stannat helt och hållet, det kommer den att göra över natten i kylskåpet. Hellre lite dallrig än fast och sprucken).
  3. Klart!

Tips!

Smaksätt gärna kakan med lime/citron/hallon/choklad/jordgubbar/kardemumma eller något annat gott. Tänkte dock att det kunde vara bra att få ett neutralt recept att använda som grund för dina egna idéer och smakkompositioner.

 

Om du gillade det här receptet borde du kolla in min kokospannacotta 

Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare.

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

4 kommentarer

Thank you! Its like sukrin, erythritol with a tiny amount of stevia. Just a cheeper one. I will change the name in all my recipes, but havent been able to it yet. <3

Hej! Älskar dina recept! Kan jag byta ut mandelmjölet mot något annat? Tål inte så mycket mandel tyvärr.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.