fbpx
Lesscarbs Lesscarbs

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Kokoscheesecake – LCHF cheesecake

Kokoscheesecake – LCHF cheesecake

Jag älskar cheesecake och denna är en minivariant – ibland behöver man inte mer än så. Denna tycker jag som har sockerkänsliga smaklökar är ganska söt, medan min man tycker att den är motsatsen. Jag tycker därför att du får prova dig fram när det kommer till sötman.

 

Kokoscheesecake

 

 

Ingredienser till en form 10 cm:

 

Botten:

 

Gör bottnen så här

  1. Mixa samman allt med stavmixer eller matberedare.
  2. Det går gärna vara rätt stora mandelbitar, det blir en härlig känsla när mjukt möter hårt.
  3. Grädda 5-7 minuter i 180 grader.
  4. Gör fyllningen under tiden.

 

Fyllningen:

  • 1 ägg
  • 100 g cream cheese
  • 60 g kokosgrädde/vispgrädde
  • 1 msk björksocker

 

Gör fyllningen så här

  1. Blanda samman alla ingredienser.
  2. Ställ in i ugnen ca 15-20 minuter på 180 grader. (Den behöver inte ha stannat helt och hållet, det kommer den att göra över natten i kylskåpet. Hellre lite dallrig än fast och sprucken).
  3. Klart!

Tips!

Smaksätt gärna kakan med lime/citron/hallon/choklad/jordgubbar/kardemumma eller något annat gott. Tänkte dock att det kunde vara bra att få ett neutralt recept att använda som grund för dina egna idéer och smakkompositioner.

 

Om du gillade det här receptet borde du kolla in min kokospannacotta 

Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare.

4 Responses to Kokoscheesecake – LCHF cheesecake

Lämna ett svar