Denna goda lchf cheesecake bjöd jag på när min son fyllde tre år. Den var så uppskattad av gästerna att jag knappt fick chans att smaka själv. Det tycker jag är ett mycket bra betyg!
LCHF Cheesecake med lime och blåbär
Ingredienser till en lime och blåbärsscheesecake (24 cm)Botten:
- 100 g kokosflingor
- 1 msk kokosolja
- 1 stort ägg
- 25 g smör
- 1 msk grädde
- Drygt 1 msk sötning sukrin eller björksocker (läs gärna mer om björksocker i detta inlägg)
Gör botten så här
- Vispa ägget några minuter med sötningen, smält smöret och kokosoljan.
- Blanda samman samtliga ingredienser och tryck ut i botten av en springform.
- Grädda i 175 grader varmluft i cirka tio minuter eller tills den fått fin färg.
Fyllningen:
- 600 g Cream cheese
- 2,5 dl cream fraiche
- 1 dl grädde
- 1 dl sötning sukrin eller björksocker
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 4 ägg
- 1 lime, skal och saft
- 1 dl blåbär
Gör fyllningen så här
- Vispa äggen någon minut med elvisp.
- Vispa sedan ner resten av ingredienserna och häll i formen.
- Strö över blåbären på toppen.
- Ställ in kakan i ugnen 175 grader i 40 min. (Om kakan börjar ta för mycket färg lägg över lite folie eller en silikonduk för att skydda den).
- Stäng sedan av ugnen och låt den vila i 30 min på eftervärme.
- Klart!Godast blir den dagen efter när den fått stå till sig.
Tips!
Om du gillade det här receptet hittar du massor av recept och inspiration min kokbok “Det stora matäventyret”. Du lär dig även matsmarta tips och hur man involverar barnen i köket. Alla recept är fria från mjölk, gluten, socker och passar både LCHF- och Paleo-kost!
Du hittar ett signerat exemplar av boken här: Det Stora Matäventyret
Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare.
0/5
(0 Reviews)
18 kommentarer
Jag ska göra din cheescake imorgon, då får vi gäster 🙂
Så spänd på resultatet! 🙂
måste vara jättegod! Dessutom enkel att göra.
Räknade ut kolisarna i hela kakan: 48 gram – om fler var nyfikna. Så kanske 5 gram per bit eller så.
Svårt få ned det mer, finns ju inget som motsvarar färdkost bra. Räknade på Philadelphia som har 3,2% kolisar, den ger 19,2 gram totalt.
*färskost!!!
Färskost är en synonym till philadelphia, cream cheese eller liknande. 🙂
jag gjorde din cheesecake till en släktträff och det var många som ville ha receptet, både från de som ätit LCHF innan och de som aldrig testat.
Vad roligt! 🙂 Alltid extra kul när “icke-lchfare” gillar 🙂
Lät jättegott. Tror du man kan frysa in den?
Det borde funka, dock kanske botten blir lite vattnig efter frysen. Men du får testa 🙂
Snälla du det funkar ju inte i en springform!!! Man måste använda en stor pajform eller liknande. Annars blir cheesen för tjock och tar låååång tid i ugnen. Smeten gudomligt god dock!
Det har fungerat för mig varje gång och även för andra som skickat bilder till mig.Vad trist! Men härligt att du löste det!
Blev samma för mig. Tog två timmar i ugnen innan smeten stelnat ok. Dubbelkollade och trippelkollade att jag gjort precis som det stod i receptet. Undrarns vad som kan ha gått fel för oss?
Vispat för mycket?
Fel inställning på varmluftsugnen?
Annat märke än Philadelphia?
Har iaf ställt den på balkongen för att svalna över natten. Den doftar ljuvligt! ❤
Låter som att jag måste testa detta recept på nytt. Har bara gjort denna en gång för några år sedan, måste kolla hur den blir för mig! Tack för att ni berättar. Kram. <3
Denna står i ugnen.. Spänd på resultatet. Hade dock inte 600g färskost. Det blev en blandning av marscarpone, philadelfia och coops. Fast det är väl typ detsamma:)
Ja det borde vara samma 🙂
Hej! Din cheesecake ser och låter sååå god! 🙂
Ngt särskilt sötströ du använder? Finns ju ett antal produkter och märken…. 🙂
Just sötströ brukar vara ICAs sötströ, men jag använder björksocker som jag tycker smakar allra bäst! Läs exempelvis här: https://lesscarbs.se/lchf-godsaker/sota-dina-bakverk-med-xylitol-bjorksocker/
så mycket kalvmat ??