Fatbombs receptsamling

Kokos- och chokladfatbomb (ischoklad LCHF)

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Så här tar man ischoklad till en ny nivå. Jag tycker att det blir väldigt trevligt att göra denna som en hel ”kaka” som man kan skära med kniv, men det funkar såklart lika bra att göra portionsformar. Tryck nedan för att komma till receptet!

Kokos- och chokladfatbomb

Ingredienser till en kaka 10 cm i dm, eller ca 15 mindre formar (typ knäckformar):

Gör så här (uppdaterat tillvägagångssätt)

  1. Smält försiktigt all ingredienser utom kakao, choklad och kokoschips i en kastrull.
  2. Ta av från plattan och lägg ner chokladen som du hackar och sedan kakao.
    (Här är det viktigt att du vispar kraftigt så att allt går ihop. Om den inte är jämn som en chokladsås kommer den att skikta sig i frysen!)
  3. Se till att formen du väljer är tät, annars kan du lägga i en urklippt bakplåtspappersbit i samma form som bottnen på formen.
  4. Häll i smeten och strö över kokoschipsen.
  5. Ställ in i frysen minst 30 minuter så den stelnar ordentligt.
  6. Ta fram den vid servering, annars blir den väldigt mjuk/kladdig/svåräten. (inget man ska äta med sidenhandskar)

Tips!

Jag har gjort en chokladfatbomb med hasselnötter, och med jordnötssmör tidigare!

Om du saknar någon ingrediens kan du spana in min egen mini-shop hos Bodystore där jag samlat mina favoriter! Du hittar den här

Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare.

Kokos- och chokladfatbomb

4/5 (3 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

3 kommentarer

Hej

Ska man utesluta mjölk också i Lchf
Jag så van dricka med mellan mjölk i kaffet vad passar istället ?

Mvh Sandra

Mjölk ger snabbt många kolhydrater och är inte speciellt bra för kroppen över lag. Primärt säger jag alltid att du kan testa att byta kaffesort och ha i lite vatten istället, det kan ta en tid att övergå till svart men är det bästa alternativet. Om det absolut inte går kan du mixa i (med lattevisp) smör, det ger samma rundhet som kaffe. Alternativt lite, med betoning på lite grädde 40 %. Kram och lycka till!

Jag tänkte göra dessa, men blir det inte bittert med kakao utan tillsatt sötningsmedel? Kan jag kanske skippa 1 msk kakao och ta 20 g mörk choklad eller blir det möjligtvis fel? Använder 85% mörk choklad, så att ha 1 msk kakao utan sötningsmedel lär bli för bittert för mina smaklökar.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök