Ischoklad LCHF (chokladfatbomb)

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Så här tar man ischoklad till en ny nivå. Jag tycker att det blir väldigt trevligt att göra denna som en hel ”kaka” som man kan skära med kniv, men det funkar såklart lika bra att göra portionsformar.

Ischoklad LCHF

Ingredienser till Ischoklad LCHF 10 cm i dm, eller ca 15 mindre formar (typ knäckformar):

Gör så här (uppdaterat tillvägagångssätt)

  1. Torrosta hasselnötterna i en panna.
  2. Smält försiktigt de andra ingredienserna utom kakao och choklad i en kastrull.
  3. Ta av från plattan och lägg ner chokladen som du hackar och sedan kakao.
    (Här är det viktigt att du vispar kraftigt så att allt går ihop. Om den inte är jämn som en chokladsås kommer den att skikta sig i frysen!)
  4. Se till att formen du väljer är tät, annars kan du lägga i en urklippt bakplåtspappersbit i samma form som bottnen på formen.
  5. Häll i smeten och hacka nötterna grovt och häll över, alternativt lägg ner dem som de är.
  6. Ställ in i frysen minst 30 minuter så den stelnar ordentligt.
  7. Ta fram den vid servering, annars blir den väldigt mjuk/kladdig/svåräten. (inget man ska äta med sidenhandskar)

Tips!

Om du gillade det här receptet, kolla in mina fatbombs med jordnöttsmak

Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare.

Om du gillade det här receptet hittar du massor av recept och inspiration min kokbok “Det stora matäventyret”.  Du lär dig även matsmarta tips och hur man involverar barnen i köket. Alla recept är fria från mjölk, gluten, socker och passar både LCHF- och Paleo-kost!

Du hittar ett signerat exemplar av boken här: Det Stora Matäventyret

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

Jösses vad god! Gjorde den här precis och den skiktade sig en hel del. Besvikelsen när jag tittade in i frysen och såg att kakan blivit typ melerad vit/brun – men som jag häpnade åt smaken. Farligt oemotståndlig! Rejält upphottad ischoklad, minst sagt. 😀

Du måste vispa väldigt kraftigt så du ser att den gått ihop innan dy fryser den. Jag la i chokladen och kakaon när jag tagit bort den från värmen och så vispa vispa. Chokladsås ska det se ut som. Jag ska lägga till den detaljen i receptet. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.