Lesscarbs Lesscarbs
Ischoklad LCHF (chokladfatbomb)

Ischoklad LCHF (chokladfatbomb)

Så här tar man ischoklad till en ny nivå. Jag tycker att det blir väldigt trevligt att göra denna som en hel ”kaka” som man kan skära med kniv, men det funkar såklart lika bra att göra portionsformar. Tryck nedan för att komma till receptet!

 

 

Ischoklad LCHF

 

Ingredienser till en ischokladkaka 10 cm i dm, eller ca 15 mindre formar (typ knäckformar):

  • 1 näve rostade hasselnötter (eller andra nötter du gillar, kan uteslutas också)
  • 15 gram kokosgrädde
  • 25 gram smör
  • 25 gram kokosolja
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 msk kakao (jag använder ekologisk raw kakao)
  • 10 gram 85 % mörk choklad (kan uteslutas)

 

Gör så här (uppdaterat tillvägagångssätt)

  1. Torrosta hasselnötterna i en panna.
  2. Smält försiktigt de andra ingredienserna utom kakao och choklad i en kastrull.
  3. Ta av från plattan och lägg ner chokladen som du hackar och sedan kakao.
    (Här är det viktigt att du vispar kraftigt så att allt går ihop. Om den inte är jämn som en chokladsås kommer den att skikta sig i frysen!)
  4. Se till att formen du väljer är tät, annars kan du lägga i en urklippt bakplåtspappersbit i samma form som bottnen på formen.
  5. Häll i smeten och hacka nötterna grovt och häll över, alternativt lägg ner dem som de är.
  6. Ställ in i frysen minst 30 minuter så den stelnar ordentligt.
  7. Ta fram den vid servering, annars blir den väldigt mjuk/kladdig/svåräten. (inget man ska äta med sidenhandskar)

 

Tips!

Om du gillade det här receptet, kolla in mina fatbombs med jordnöttsmak

 

Om du saknar någon ingrediens kan du spana in min egen mini-shop hos Bodystore där jag samlat mina favoriter! Du hittar den här

Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare.

Ischoklad LCHF

Annons

2 Responses to Ischoklad LCHF (chokladfatbomb)

  • Jösses vad god! Gjorde den här precis och den skiktade sig en hel del. Besvikelsen när jag tittade in i frysen och såg att kakan blivit typ melerad vit/brun – men som jag häpnade åt smaken. Farligt oemotståndlig! Rejält upphottad ischoklad, minst sagt. 😀

    • Du måste vispa väldigt kraftigt så du ser att den gått ihop innan dy fryser den. Jag la i chokladen och kakaon när jag tagit bort den från värmen och så vispa vispa. Chokladsås ska det se ut som. Jag ska lägga till den detaljen i receptet. 🙂

Lämna ett svar