Jag vet inte vad jag ska skriva, om jag behöver skriva någonting? Ibland säger en bild så mycket mer. För att läsa receptet, klicka nedan!
Chokladdoppade jordgubbar med grädde
Ingredienser:
- Jordgubbar
- Choklad, minst 70 % helst osötad (jag använder 85 %)
- Hasselnötter
- Kokoschips
- Grädde till servering
Gör så här
- Skölj jordgubbarna, behåll det gröna så du har något att hålla i sedan.
- Låt torka.
- Smält den mörka chokladen i vattenbad, ställ åt sidan.
- Medan du låter chokladen svalna av lite hinner du rosta hasselnötterna i en torr panna på medelvärme.
- Skaka runt dem ofta så de inte bränns detta tar cirka 7-10 minuter.
- Lägg dem sedan i en handduk och gnugga dem mot varandra, då lossnar skalet.
- Hacka dem grovt.
- Mortla kokoschipsen så de blir lite mer finfördelade.
- Doppa sedan jordgubbarna (torka av dem med papper om de är blöta) i chokladen genom att hålla i det gröna skaftet och rulla sakta, fånga upp det som vill rinna av genom att vända jordgubben uppåt.
- Doppa sedan i kokos eller hasselnötterna eller i en blandning av dessa två.
- Låt stelna i frysen några minuter.
- Servera med grädde.
Tips!
Om du gillade det här receptet, kolla även in min snabba jordgubbsmousse
Om du gillade det här receptet hittar du massor av recept och inspiration min kokbok “Det stora matäventyret”. Du lär dig även matsmarta tips och hur man involverar barnen i köket. Alla recept är fria från mjölk, gluten, socker och passar både LCHF- och Paleo-kost!
Du hittar ett signerat exemplar av boken här: Det Stora Matäventyret
0/5
(0 Reviews)
2 kommentarer
English?
Hi! Just set your language press “Sök LCHF-recept” and put your language, or if you use your phone scroll to the bottom of the page, or från a mac/pc to your right. 🙂