fbpx
Lesscarbs Lesscarbs
Chokladdoppade jordgubbar med grädde – mums!

Chokladdoppade jordgubbar med grädde – mums!

Jag vet inte vad jag ska skriva, om jag behöver skriva någonting? Ibland säger en bild så mycket mer. För att läsa receptet, klicka nedan!

 

Chokladdoppade jordgubbar med grädde

 

Ingredienser:

  • Jordgubbar
  • Choklad, minst 70 % helst osötad (jag använder 85 %)
  • Hasselnötter
  • Kokoschips
  • Grädde till servering

 

Gör så här

  1. Skölj jordgubbarna, behåll det gröna så du har något att hålla i sedan.
  2. Låt torka.
  3. Smält den mörka chokladen i vattenbad, ställ åt sidan.
  4. Medan du låter chokladen svalna av lite hinner du rosta hasselnötterna i en torr panna på medelvärme.
  5. Skaka runt dem ofta så de inte bränns detta tar cirka 7-10 minuter.
  6. Lägg dem sedan i en handduk och gnugga dem mot varandra, då lossnar skalet.
  7. Hacka dem grovt.
  8. Mortla kokoschipsen så de blir lite mer finfördelade.
  9. Doppa sedan jordgubbarna (torka av dem med papper om de är blöta) i chokladen genom att hålla i det gröna skaftet och rulla sakta, fånga upp det som vill rinna av genom att vända jordgubben uppåt.
  10. Doppa sedan i kokos eller hasselnötterna eller i en blandning av dessa två.
  11. Låt stelna i frysen några minuter.
  12. Servera med grädde.

Chokladdoppade jordgubbar med grädde

 

Tips!

Om du gillade det här receptet, kolla även in min snabba jordgubbsmousse

2 Responses to Chokladdoppade jordgubbar med grädde – mums!

Lämna ett svar