Pajskal till söta pajer

Pajskal till söta pajer – gluten- och mejerifritt

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Jag har gjort en version av min granola men i pajform. Blev väldigt bra. Lite tuggmotstånd i skalet tack vare kokosflingorna. Passar bra att fylla med chokladkräm, eller göra limepajer av. Perfekt att du kan trycka ut i en form, och frysa och ta fram vid behov. Du kan till och med grädda innan du fryser det om du vill ha det kallt vid servering.

Pajskal till söta pajer

Ingredienser till 1 paj 24 cm eller fyra mindre formar:

* Motsvarar 11 msk, alltså drygt 1,5 dl. Jag rekommenderar varmt att du köper en köksvåg om du inte har en, det är ett fantastiskt köksredskap och denna våg är den minsta och mest precisa jag haft till ett kanonpris.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitan bubblig.
  3. Blanda ner resten av ingredienserna till en sammanhängande deg.
  4. Tryck ut i vald form, en större eller några mindre. Frys skalet ca 10 minuter. Detta för att det inte ska sjunka ner och tappa formen.
  5. Grädda det större pajskalet upp mot 25 minuter (svårt att säga exakt eftersom alla ugnar är olika, det ska såklart inte börja bli bränt) De mindre gräddade jag cirka 15-18 minuter.
  6. Låt svalna, fyll med valfri fyllning. Nedan finns ett förslag på användningsområde.

Tips!

Här är en riktigt smarrig och superenkel chokladpaj.

Om du saknar någon ingrediens kan du spana in min egen mini-shop hos Bodystore där jag samlat mina favoriter! Du hittar den här

Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare.

3.8/5 (9 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

12 kommentarer

Ska smöret smältas, svalna och blandas med torrvarorna eller ska det vara kallt och hackas ihop i t ex matberedare?

Hej Fanny,
Och tack för all inspiration och härliga recepter!
Jag verkligen avskyr kokosflingor, vad skulle jag kunna använda istället?

Hur mycket sötströ ska jag ta om jag använder det istället för lakritspulver?

Kan du skriva vad vågen heter? Länken fungerar tyvärr inte längre.
Mvh Susanne

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök