Chokladfondant – supersnabb och farligt god dessert!

Snabbare och enklare dessert får man leta efter. Det kan ju vara farligt på samma gång, tar ju inte lång tid mellan tanke och första skeden i munnen.

 

 

Chokladfondant

 

Ingredienser till två personer:

  • 1 ägg
  • 40 g choklad 85 %
  • 25 g smör
  • 2 tsk kokosmjöl
  • 1 tsk sukrin gold (eller annan valfri sötning, eller hoppa över helt)
  • 2 msk grädde

 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält chokladen och smöret i vattenbad.
  3. Smöra två ugnsfasta formar (som rymmer ca 1 dl)
  4. Vispa ägget någon minut. Rör försiktigt ner ägget och övriga ingredienser i chokladsmöret.
  5. Fördela i formarna och ställ in i nedre delen av ugnen i 4-5 minuter. Den mindre tiden för mer rinnig*.
  6. Låt stå någon minut och stjälp upp på fat eller servera direkt i formen. Toppa med bär och grädde. Du kan variera smaken genom att tillsätta en gnutta konjak, en chokladbit, hackade nötter som salta mandlar.

* Det är extremt svårt att säga exakt tid, eftersom alla ugnar är som vi, unika. Testa dig därför fram.

 

Tips!

Om du gillade den här desserten borde du kolla in min superenkla chokladpaj

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.