Detta blev som en blandning mellan kokosboll och tryffel. Enkel och god. Perfekt att ha i frysen och ta fram en liten stund innan den ska ätas.
Choklad- och kokosbollar
Ingredienser till ca 15st:
- 50 g choklad minst 70 % (såklart helst sockerfri)
- 50 g kokosgrädde
- 25 g smör eller kokosolja
- 50 g kokosflingor + lite att rulla i.
Gör så här
- Smält samman chokladen, kokosgrädde och smör i vattenbad. Rör tills du fått en jämn smet.
- Blanda ner kokosflingorna och ställ svalt ca 20 minuter.
- Forma sedan bollar och rulla i kokosflingorna. Förvara i frysen.
Om du vill kan du tillsätta lite lakritspulver/pepparkakskrydda/några droppar smaksatta steviadroppar i smeten.
Tips!
Om du gillade det här receptet, kolla in mina chokladtryfflar
0/5
(0 Reviews)
2 kommentarer
Hej!
Dessa är jätte goda! Har bara en fråga, när jag gör dem separerar fettet i från övriga smeten.. Varför då? Har samma problem när jag gör tryfflar. Har du någon idé?
Man måste värma på mycket svag värme och röra kraftigt för att allt ska gå ihop. Kram!