Ketobollar eller kokosbollar (påverkar inte ketosen – därav namnet) tycker jag är otroligt goda att förvara i frysen och plocka fram några minuter innan de ska ätas. De funkar såklart kylskåpskalla också, men det är nått speciellt med nått kallt med chokladsmak tycker jag!
Ketobollar är ett signum för Keto-kost, LCHF och lowcarb. Kanske för att det är många som vill ha något “fika”, men detta blir ju inte speciellt sött. Men du vet något
Ketobollar
Ingredienser till cirka 20 stycken
- 200 g kokosflingor
- 160 g smör
- 2 tsk starkt kaffe
- 2,5-3 msk kakao
- 2 tsk sötning sukrin eller björksocker (läs gärna mer om björksocker i detta inlägg)
Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare.
Gör så här
- Blanda ihop alla ingredienser i matberedare, eller för hand om du gillar att bli kladdig.
- Forma till bollar och rulla i kokos.
- Förvara i kyl eller frys.
Här finns fler recept på fatbombs. Det är superbra komplement om man vill öka fettmängden och har svårt att få i sig den mängden via frukost, lunch och middag.
TIPS! – Om du gillade det här receptet hittar du massor av recept och inspiration min kokbok “Det stora matäventyret”. Du lär dig även matsmarta tips och hur man involverar barnen i köket. Alla recept är fria från mjölk, gluten, socker och passar både LCHF- och Paleo-kost!
Du hittar ett signerat exemplar av boken här: Det Stora Matäventyret
21 kommentarer
Hej!
När du skriver sötning, vad är det för sötning du använder då? 🙂
Sötströ eller Sukrin, båda funkar inom LCHF.
Ketobollar! Skall kokosflingornavara med i smeten? Tack för all inspiration ! ??
Det mesta i smeten, lite att rulla i. 🙂
Tack för snabbt svar!
Kan man använda Stevie att söta med.
Tips! Jag rullade dem i kakao blandat med lakritspulver, det blev hur bra som helst! (Var dock försiktig med lakritspulvret då det lätt kan bli för mycket)
Hej!
När du har lakritspulver i, känner man av lakritssmaken då?
Det skulle jag inte påstå, blir bara en sötare smak. 🙂
Hej!
Vilket märke på kokosflingorna brukar du köpa? 🙂 Jag försöker hitta ett märke med så lite kolhydrater/sockerarter i som möjligt men alla kokosflingor innehåller olika mängd. :/
Blir förvirrad av innehållsförteckningarna. 🙂
Tror du kan köra på vilken som. Jag kör ekovarianterna.
Vilket märke på kokosflingorna använde du? 🙂
Någon ekologisk sort 🙂
Jag köpte idag hem Garant’s Ekologiska kokosflingor som innehåller 8,4 kolhydrater och 6,6 g sockerarter. Tror du att de är okej inom LCHF? Det är svårt att veta vad för kokosflingor som man ska köpa då alla flingor innehåller över 7 gram kolhydrater eller sockerarter. :/
De är okej. All kokos som inte är sötad är okej. 🙂
Kan man substitera kokosflingorna med något?
Då kommer det inte bli ketobollar, allt annat har mer carbs. 🙂
Man kan ersätta ketobollar med kokosbollar från Delicato. Båda har samma effekt på din ketos/viktminskning, nämligen att den upphör. Hittar man bra kokosflingor, så kanske de innehåller 3-4g kolhydrater, vilket är helt uteslutet första veckorna. Jag skulle gissa att 99% av alla som går och tänker på kokosbollar är i första veckan av sin LCHF-diet. Eller Atkins som det egentligen heter.
Riktig LCHF/Atkins är tufft för man svälter i början tills man blir mätt på fettet. Salladsblad och gurka är max kolhydrater man kan äta första månaden om man verkligen vill få resultat. Dessa recept är för folk som gett upp, men kanske inte vet om det än. Det brukar ta några försök innan man kommer igång.
Idag gjorde jag ketobollar med lite kakaosmör i. Det blir gott men det är svårt med kakaosmöret. Det är ju så hårt. Smöret var rumstempererat och väldigt mjukt. Sen smälte jag kakaosmöret i micron men lyckades inte få det mjukt eller halvsmält utan det blev flytande. Så hela smeten blev lös. Ställde in den i kylen över natten. Stenhård. Fick stå framme ett tag men smeten blev lös ganska snabbt. Svårjobbad. Men det funkar. Känns som att nåt händer när det liksom smält en gång att det sen smälter fort utan att stanna i mjukstadiet. Nåja det funkar i alla fall. Kanske man ska nöja sig med att riva kakaosmöret nästa gång istället. Vet du om man kan göra kakaosmör mjukt utan att smälta.
Hej!
Såhär ser de flesta av dina recept ut för mig. Blir så svårt att baka när man inte ser alla ingredienser 🙁
Ingredienser till cirka 20 stycken
200 g
160 g smör
2 tsk starkt kaffe
2,5-3 msk
2 tsk sötning eller (läs gärna mer om björksocker i detta inlägg)
Testa annan webbläsare, vissa webbläsare visar inte alla typer av länkar. Du kan också markera min sida som säker, då kommer du se alla länkar och därmed alla ingredienser 🙂