kanelbullar LCHF

Kanelbullar LCHF -gluten, socker och mjölkfria

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Kanelbullar mamma. Det vore gott sa Sixten och såg på mig med sina stora bruna ögon. Oj, tänkte jag. Hur ska jag göra det? Socker, mjölk och glutenfritt? Som gärna passar mina läsare också, hehe. Det här blev mitt försök 1, och jag tycker att det smakar som bullar, men kanske inte samma form som vanliga bullar. Men det är ju svårt att göra ett substitut 100 % likt originalet. 

Vi utgick helt enkelt från mina semlor LCHF (mejerifria) som är supergoda. Sedan bredde vi på ett lager (generöst sådant) bullfyllning på kanelbullarna, och klämde ihop till någon blandning av muffins och bull-mackor. Haha, mina barn är med om en del, men de verkar mest gilla det så här långt i alla fall.

Kanelbullar LCHF

Använd receptet för Semlor LCHF men byt ut smöret mot 2 msk kokosolja. Vi använde kokosolja med smak. Du ersätter sedan mejerierna i bull-receptet med kokosmjölk eller kokosgrädde. Resten gör du precis som receptet beskriver.

Vill du göra helt nötfria kan du göra dessa mejerifria pofiberbröd, tillsätta sötning och kardemumma. Det ska jag göra till Sixten som ska ta med sig en bulle till skolan imorgon. De har precis som andra skolor totalt nötförbud.

Gör en klassisk bullfyllning, jag blandar rumsvarmt smör ca 100 gram med
(Länkarna nedan är adlinks)

Bred på en rejäl klick bullfyllning, kläm ihop bullhalvorna. Servera!

Det är alltså bullarna som är helt mejerifria, smör brukar oftast ses som mejerifritt då det innehåller väldigt lite kassein (mjölkprotein), men för helt mejerifritt är det nog bäst att ta stel, smaklös kokosolja, men det kommer ju såklart inte ge den smöriga smaken.

Kanelbullar LCHF
Nygräddade! Så goda som släta bullar också. 🙂
Kanelbullar LCHF
Fint som snus eller vad är det man brukar säga 🙂
Kanelbullar LCHF
Det ser ju inte exakt ut som kanelbullar, det är jag medveten om, men smaken! Den är lik!

Barnen rensade tillsammans med sin och min kompis faten, jag tolkar det som ett godkänt betyg. Det här känns som ett recept att jobba vidare med i andra former, kanske ta kakao i istället för kardemumma och breda på ett lager smörkräm med punch eller liknande… Ja nu har jag saker att testa alltid!

Just det, vill du läsa mer om xylitol – Björskocker, rekommenderas detta inlägg. Gillar du den här typen av inlägg? Klicka gärna gilla nedan eller lämna en kommentar. Ha en fin dag. Kram Fanny

3.9/5 (11 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

5 kommentarer

Man kan köpa ghi eller göra egen också om man vill ha mejeriproteinfritt. Men så klart är man tokallergisk kanske man ska skippa det helt.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök