Frysta chokladfatbombs

Frysta chokladfatbombs – KETO/PALEO/LCHF

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore och Kitchen Time

Frysta chokladfatbombs – vinnaren i ny skepnad. Ni ÄLSKADE receptet på fatbombs med vit choklad att jag bara var tvungen att göra dessa med mörk choklad. De är minst lika goda. Sixtens kompis stannade upp och bev så otroligt frestad och åt två stycken, utan att blinka. Känns underbart att de går hem även hos barnen.  

Frysta chokladfatbombs är dessutom väldigt enkla att göra. De passar lika bra till kaffet som till en festligare fika. Du kan såklart servera lite bär till om du vill ha dem mer som en dessert.

Du kan såklart välja vilken sötning du vill, men vill du hålla det keto använder du antingen ingen sötning alls eller typ sukrin eller steviadroppar.

Jag tycker att det var superkul att göra de här recepten, på de med vit choklad och dessa med mörk choklad. Jag har flera recept som bygger på grundreceptet på gång (redan fotade och klara, men jag håller lite på spänningen) och min förhoppning är att publicera ett per vecka. Jag tänker mig att dessa fatboms är perfekta i sommarvärmen när man söker svalka och något att ta istället för glass. Jag kan inte komma på något bättre. Det är dessutom många som frågar mig vad man ska göra med kakaosmöret, och dessa godingar är ju en perfekt sak att göra. Vill du veta mer om kakaosmör har jag skrivit ett inlägg om kakaosmör tidigare.

 

Frysta chokladfatbombs
Verkligen goda och så enkla att göra!

Frysta chokladfatbombs

Till sju stora fatbombs (i normalstor muffinsform) eller 10-12 mindre (jag tycker du borde köra på mindre)

Jag måste tipsa om den här mini-muffinsformen som jag faktiskt köpte just för dessa fatboms. Tycker att en vanlig muffinsform blir lite groteskt stort (haha) så dessa passar mig mycket bättre. Länken går till Kitchen Time.

BOTTENLAGRET

TOPPLAGRET

 

GÖR SÅ HÄR

  1. Värm samtliga ingredienser till bottenlagret till en jämn smet. Jag brukar vara noga med att inte ha för varmt, jag inbillar mig att det inte är lika stor risk att det blir grynigt då.
  2. Fördela smeten i dina formar. Ställ in i frysen minst 20 minuter. Det ska gå att hälla på topplagret utan att det sjunker till botten.
  3. Smält ihop samtliga ingredienser till topplagret och fördela på toppen av dina fatboms.
  4. Ställ in i frysen igen så allt stelnar. Ta fram en stund före servering. Jag tycker att de är lätta att få ur formen om de står framme en stund, men vill du göra det ännu enklare sänker du ner formen i lite varmt vatten.

 

Frysta chokladfatbombs

MIN BUTIK PÅ BODYSTORE.COM SAMT RABATTKOD

Jag har som du säkert redan vet samlat alla mina favoriter på ett och samma ställe på Bodystore.com. En liten del av ditt köp genereras tillbaka till mig i provision, som jag sedan exempelvis kan köpa ingredienser för samt betala för att driva min sajt och kunna fortsätta dela med mig av allt helt gratis. Det kostar dig inget extra att göra detta. Och du kan fortfarande ha ett konto hos Bodystore, så länge du börjar köpet via en länk från min hemsida, Facebook eller Instagram.

Här hittar du min shop hos bodystore.com. Och där finns kakaosmör, kokosolja, kakaonibs, kakao, sötning, min kokbok och mycket annat gott, nyttigt och bra!

Håll koll på kommande rabattkoder (som dyker upp titt som tätt) på min erbjudande och rabattsida!

Frysta chokladfatbombs

3.4/5 (5 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

10 kommentarer

Hej! Jag vill jättegärna göra dessa, men har lite svårt för att förstå hur mkt kakaosmör ich kokosolja jag ska ha (har ej våg). Ungefär hue mkt blir det i dl?

Våg är super när man bakar. Rekommenderas verkligen! Men jag vet att 2 stora msk kokosolja är typ 50 gram, och när det kommer till kakaosmöret borde du bara kunna dela hela paketet i högar och på så vis få fram den mängd du behöver. Blir lite bökigt första gången, men sen lär du dig hur mycket det är. 🙂

Tack snälla för din kommentar, vad glad jag blir! Du är så välkommen att hänga här hur mycket du vill <3 <3

Hej, är ny här, vad menas med smält samliga ingridienser?
Gillar verkligen ditt recept. 🙂

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök