rabarberpaj

Fannys rabarberpaj

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Det roliga med den här rabarberpajen är fyllningen som är syrlig, len och krämig. Det blir ofta en ny upplevelse för min gäster, då de tänker rabarberpaj = smulpaj men möts av något annat.

Rabarberpaj

Ingredienser till pajbotten:

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda samtliga ingredienser till pajbotten och tryck ut i en springform ca 24 cm och ställ in i frysen tills den blivit hård.
  3. Förgrädda sedan i ca 5-7 min.

Ingredienser till fyllning:

  • 1 liter rabarber
  • 0,5 dl-1 dl sukrin eller björksocker (detta tycker jag varierar kraftig beroende på hur syrliga rabarbern är, vissa gånger har jag 2 msk, ibland mer, vill man inte söta så mycket kan man koka rabarbern någon minut för att få bort det allra suraste)
  • 6 msk smält smör
  • 3 ägg

Gör så här

  1. Mixa ingredienserna till en slät kräm i en matberedare.
  2. Häll i fyllningen i pajskalet och grädda i samma temp 25-30 min, pass på så kanterna inte bränns.
  3. Fyllningen ska “stanna” även i mitten, det kan ta kortare/längre tid beroende på form och ugn. Låt svalna.
  4. Vispa grädde som du smaksätter med vaniljpulver.

Tips!

Om du gillade det här receptet, kolla in min smulpaj

Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare.

4/5 (5 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

11 kommentarer

Vilken grym sida! Tack för inspirationen. I receptet ovan skriver du i delen om fyllningen “0,5 dl-1 dl sötströ (detta tycker jag varierar kraftig beroende på hur syrliga rabarbern är, vissa gånger har jag 2 msk, ibland mer…”

Här blir jag fundersam, det är ju rätt stor skillnad på 0,5 dl-1dl och 2 msk..? Kan du förtydliga? Sedan undrar jag om du har ett hum om ungefär vad 1 liter rabarber väger?

Tackar!!/Christian S

Tack själv!

Ja men verkligen det är stor skillnad. Men om du smakar en rabarber och den är som de brukar galet sur, skulle jag sikta på 0,5-1 dl, och de jag smakade på precis när de tittat upp ur jorden var inte alls sura! Då räckte 2 msk. 🙂 Hoppas att det blev lite klarare.

Jag skulle gissa att 1 liter väger ca 500 gram, men jag vågar inte sätta min högra hand på det. 🙂 Lycka till!

Tack Fanny för ett bra recept! Första gången jag bakat i år och det fick bli denna kaka. 🙂
Jag smaksatte degen med vaniljpulver och nymortlad kardemumma – det blev en fin smakbrytning.

Låter supergott! Älskar kardemumma och rabarber ihop! Det ska jag testa nästa gång. Kram och tack själv. <3

Tack för detta! Vilken paj!!!! Hade kunnat skippa pajskalet och bara äta krämen rå, jisses vilken goding!!

Hej tack för en grym sida Hur mycket björksocker hade du tagit istället för Sötströ?

tack för snabbt svar! 🙂 men är det inte så att björksocker är mycket sötare i smaken?

Rabarbern räckte inte så tog en tredjedel jordgubbar och behövde bara 2 msk sötning, gick hem hos alla!

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök