Choklad- och nötbomber (lchf-snickers)

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Jag älskar salt tillsammans med choklad och jordnötssmör. Detta är en riktig hitt till julgodiset, eller en dag när man vill bjuda sina gäster på något snabbt och enkelt (förutsatt att du har allt hemma såklart, haha)

 

Choklad- och nötbomber

Till ca 20 bitar

 

Gör så här

  1. Smält 100 gram choklad.
  2. Fördela den smälta chokladen på bakplåtspapper i den form du valt. (Jag använde en form som var ca 10×20 cm, men du kan ta en den du gillar, rund, fyrkantig, avlång …)
  3. Ställ in i frysen några minuter.
  4. Blanda samman mandlar, jordnötter, nibsen och jordnötssmöret i en skål. Jag brukar värma jordnötssmörsburken i varmt vatten en stund för att mjuka upp det lite om det är mycket hårt.
  5. Fördela sedan massan över chokladen.
  6. Smält resten av chokladen och lägg uppepå nötblandningen.
  7. Strö över lite hackade jordnötter, flingsalt och några kakaonibs.
  8. Ställ gärna in i frysen igen tills den stelnat.
  9. Skär i munsbitar och förvara gärna i frysen.

 

Tips!

Det är supergott att byta ut jordnötssmöret mot exempelvis mandelsmör. Du kan läsa mitt inlägg om att göra nötsmör här, eller så kan du köpa en färdig burk mandelsmör. Du kan byta jordnötterna och mandlarna mot vilka nötter du vill.

Choklad- och nötbomber
Ibland är det svårt att motstå att provsmaka lite för mycket =)

 

TIPS! – Om du gillade det här receptet hittar du massor av recept och inspiration min kokbok “Det stora matäventyret”.  Du lär dig även matsmarta tips och hur man involverar barnen i köket. Alla recept är fria från mjölk, gluten, socker och passar både LCHF- och Paleo-kost!

Du hittar ett signerat exemplar av boken här: Det Stora Matäventyret

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.