Jag älskar tonfiskröra med kapris, och har alltid gjort det. Det är så gott att äta till frukost, och det står man sig länge på, men det är även en bra röra att fylla wraps med och ta med på picknick.
Tonfiskröra med kapris
Ingredienser till 2 portioner:
- 1 burk tonfisk (välja alltid den i vatten, oljan i den andra är inte hälsosam)
- 1/2 dl turkisk yoghurt eller liknande
- 1/2 dl majonäs (Se mitt grundrecept för majonäs här)
- 1 msk kapris (du kan ta oliver eller cornichoner istället)
- 3-5 cm finhackat av det gröna på en purjolök
- Peppar, salt/herbamare och chiliflakes efter smak
Gör så här
- Låt tonfisken rinna av.
- Blanda samman alla ingredienser, klart!
- Ät tillsammans med mitt sesamknäcke och ägg.
Tips!
Du kan också hacka i ägg direkt i röran och tillsätta stark chilisås. Du kan också ersätta yoghurten med mer majonnäs för mejerifri variant.
Om du saknar någon ingredients kan du spana in min egen mini-shop hos Bodystore där jag samlat mina favoriter! Du hittar den här
Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare.
3.6/5
(11 Reviews)
7 kommentarer
Härliga recept
Hej och tack! Roligt att höra. <3
Går tonfiskröran att frysa, eller spara i kylskåp? Har nyss hittat till din sida, och sett flera recept som kan bli favoriter 🙂
Vad roligt att höra! Du kan förvara tonfiskröra i kylen håller typ en vecka. 🙂
Ska man hacka kaprisen i små bitar, eller brukar du ha den hel?
Jag brukar ha i dem hela, men du kan även hacka dem om du hellre vill det 🙂