gurkmeja-ingefara-te

Te med gurkmeja, ingefära och lite peppar

Te med gurkmeja, ingefära och svartpeppar. Om det är gott? Javisst! Och väldigt nyttigt också! Byt ut morgonkaffet, kvällstéet eller någon annan dryck för all del. Den är en riktig booster då både ingefära och gurkmeja är starka antioxidanter. Enkelt är det också! 

Det svåraste i det här receptet är i så fall att hitta färsk gurkmeja, men det finns på de flesta butiker idag, annars bara be dem ta hem. Det ser ut som ingefära, men är mer orange, du ser dem på omslagsbilden. Du kan göra te med gurkmeja endast också om du vill, men glöm inte lite peppar, det ska alltid med om du använder gurkmeja.

  • Riv ingefära, du behöver ungefär hälften av mängden som ryms i tebollen.
  • Den andra halvan av tebollen fyller du med riven gurkmeja. För att ta upp alla nyttigheter i gurkmejan ska du alltså tillsätta en gnutta svartpeppar, som något drag med en pepparkvarn eller några hela korn.
  • Slå på cirka 5 dl vatten och låt dra cirka 5 minuter. Sedan är det bara att njuta.

Det smakar: Spännande, starkt, smakrikt, nyttigt. Jag gillar det verkligen!

Te med gurkmeja
Full gång med kopp nummer 2 för dagen!

 

När vi ändå pratar gurkmeja vill jag gärna tipsa om Lottens magiska kyckling med blomkålsris, som är väldigt likt detta te 🙂

Te med gurkmeja
Perfekt till matlådan!
3.6/5 (8 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

3 kommentarer

Tack för alla fina recept och goda råd! Jag äter lite för mycket mejerivaror så ska med din hjälp försöka bli lite bättre på det 🙂 Angående gurkmeja, skalar du den? Den gurkmeja jag hittat var ungefär 1 cm i omkrets så kändes som hela skulle försvinna om jag skalade…

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök