Hur gör man när den ena personen i familjen vill ha äggröra och den andra pannkaka? Enkelt: Gör båda två till en och samma rätt! Snabbt och lätt, otroligt mättande – och gott så klart! Klicka nedan för att se hela receptet!
Scrambled kardemummapannkaka ingredienser för 2 personer:
- 6 ägg
- 1,5 dl kokosgrädde/mjölk
- 1 dl mandelmjöl
- 2 tsk fiberhusk
- 1,5 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 1-2 tsk nystött kardemumma (kan uteslutas eller bytas mot något mindre kanel, skulle börja med 1 tsk)
Gör din scrambled kardemummapannkaka så här:
Blanda samman alla ingredienser. Låt stå några minuter.
Smält riktigt med smör/kokosolja i en panna med non-stick beläggning.
Häll i all smet och rör med stekspaden ner i botten av stekpannan tills smeten blivit klumpiga bitar. Tänk helt enkelt äggröra.
Servera med bär, kanel, vispad grädde (kokosgrädde eller vanlig grädde) eller min kardemummasås, som du hittar recept på här!
4.2/5
(32 Reviews)
10 kommentarer
Jamen, vad är det här. Hur många frukostar kan man äta?????
Tror jag är en hobbit imorgon, de har ju något som heter “second breakfast”
Det låter fantastiskt! 🙂
Jamen, vad är det här. Hur många frukostar kan man äta?????
Tror jag är en hobbit imorgon, de har ju något som heter “second breakfast”
Jag hittade precis detta recept och det låter ju helt galet gott 😀 Fråga bara, visst lär det gå bra att använda vanlig grädde istället för kokosgrädde/mjölk om man inte har någon sån hemma?
Ja, man kan alltid ersätta grädde – kokosgrädde och tvärt om 🙂
Funkade utmärkt till middag också! Mums!!
Vad roligt att höra!
Går lika bra i gjutjärnspanna, eller bättre ? jag gör alltid äggröra i min.
Alldeles för äggigt för min smak, smakade verkligen scrambled eggs och då blev det så konstigt att det var lite sött. Fick äta med sylt och grädde för att få ner det.
Det är ju ändå scrabled eggs i annan varainat så meningen att det ska vara “äggigt” 🙂 Men det finna andra pannkakor du kan testa istället här på bloggen 🙂