Matmuffins, äggmuffins, kylskåpsrensningsmuffins, kalla det vad du vill, godare och enklare käk får man ju leta efter. Det är roligt att titta på dem i ugnen också tycker min som Sixten, eftersom de sväller upp så mycket (men de krymper ihop när man tar ut dem)
Ingredienser till en plåt matmuffins (12 stycken)
- 8 ägg
- 1 dl grädde (kokosgrädde eller liknande fungerar bra också)
- Salt och peppar
- Valfri fyllning
Gör dina matmuffins så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ihop ägg och grädde, salta och peppra.
- Smörj formen med smör eller rapsolja, fördela smeten.
- Lägg i valfri fyllning, jag har röktlax, tomat, ost, gorgonzola, kalkon och örter i dessa (inte allt i samma utan lite olika smaksättningar)
- Ställ in i ugnen cirka 10-12 minuter.
- Servera gärna med en god sallad!
3.8/5
(29 Reviews)
5 kommentarer
Matmuffins är den bästa utflykt/bilresa ta med mat tycker jag.?
Ja så bra och gott!
Går de att frysa!?
Yes!
På söndag är det SWEA San Francisco som står för kyrkkaffet i Norska/Svenska sjömanskyrkan i San Francisco. Jag kommer att göra dessa som mini-muffins, 24 ost, skinka, vårlök och sriracha, och 24 lax tror jag. Det bakas otroligt mycket sötsaker som kakor och bullar, så jag vill göra något mera matigt och dessutom nyttigt (och utan socker!)