Matmuffins LCHF

Matmuffins, äggmuffins, kylskåpsrensningsmuffins, kalla det vad du vill, godare och enklare käk får man ju leta efter. Det är roligt att titta på dem i ugnen också tycker min som Sixten, eftersom de sväller upp så mycket (men de krymper ihop när man tar ut dem)

Ingredienser till en plåt matmuffins (12 stycken)

  • 8 ägg
  • 1 dl grädde (kokosgrädde eller liknande fungerar bra också)
  • Salt och peppar
  • Valfri fyllning

Gör dina matmuffins så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop ägg och grädde, salta och peppra.
  3. Smörj formen med smör eller rapsolja, fördela smeten.
  4. Lägg i valfri fyllning, jag har röktlax, tomat, ost, gorgonzola, kalkon och örter i dessa (inte allt i samma utan lite olika smaksättningar)
  5. Ställ in i ugnen cirka 10-12 minuter.
  6. Servera gärna med en god sallad!
3.9/5 (18 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *