Jag åt ofta gröt som liten. Till frukost innan jag sprang ner till bussen. Det är något fint med traditioner och vad gröten betytt för oss förr i tiden. Nu äter jag mandelgröt när jag blir lite nostalgisk och vill ha något snabbt och enkelt.
Till en portion mandelgröt:
- 2 ägg
- 1/2 dl mandelmjöl
- 1 dl grädde eller 1/2 dl grädde och 1/2 dl vatten (jag brukar spara den andra halva decilitern och blanda med vatten för att ha till gröten)
- 1 nypa salt
Gör din mandelgröt så här:
Vispa samman alla ingredienser i en kastrull, värm på svag värme och rör hela tiden tills du får en grötliknande konsistens. Servera med hallon och gärna kardemumma!
Tips: Du kan byta ut grädden mot kokosgrädde för mejerifri variant. Du kan också servera gröten med en klick smör och kanel.
3.8/5
(92 Reviews)
5 kommentarer
Mycket bra alternativ till gröt eller om du är I behov av en omelett paus. Low_Carb_Chef
I make sort of the same, but with coconut milk to make it paleo/dairy free but will def try yours as well! 🙂 Lovely picture as well!
Me too some times! Have to try with coconut instead of almond flower.
Tusen tack för ett toppenrecept!
Äntligen ett sätt att få i sig ägg för någon som inte gillar ägg. Jag hade kardemumma i när jag kokade gröten, blev jättegott med mosade jordgubbar på.
Åh vad gott!