Mandelgröt

Mandelgröt

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Jag åt ofta gröt som liten. Till frukost innan jag sprang ner till bussen. Det är något fint med traditioner och vad gröten betytt för oss förr i tiden. Nu äter jag mandelgröt när jag blir lite nostalgisk och vill ha något snabbt och enkelt.

Till en portion mandelgröt:

  • 2 ägg
  • 1/2 dl mandelmjöl
  • 1 dl grädde eller 1/2 dl grädde och 1/2 dl vatten (jag brukar spara den andra halva decilitern och blanda med vatten för att ha till gröten)
  • 1 nypa salt

 

Gör din mandelgröt så här:

Vispa samman alla ingredienser i en kastrull, värm på svag värme och rör hela tiden tills du får en grötliknande konsistens. Servera med hallon och gärna kardemumma!

 

Tips: Du kan byta ut grädden mot kokosgrädde för mejerifri variant. Du kan också servera gröten med en klick smör och kanel.

3.8/5 (86 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

5 kommentarer

Mycket bra alternativ till gröt eller om du är I behov av en omelett paus. Low_Carb_Chef

Tusen tack för ett toppenrecept!
Äntligen ett sätt att få i sig ägg för någon som inte gillar ägg. Jag hade kardemumma i när jag kokade gröten, blev jättegott med mosade jordgubbar på.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök