knäckepizza LCHF

Knäckepizza LCHF – enkelt och gott!

Knäckepizza LCHF är fullt möjligt. Gott är det också. Snabblunch när den är som bäst. Eller varför inte som en god frukost? Det har i alla fall jag gjort några dagar nu, och det har varit himmelskt. Toppa med vad du vill, och släng in i ugnen. Perfekt rest-fixare. Hoppas att det ska smaka! 

Knäckepizza LCHF – Ja ibland kommer de där carbsätande människorna på bra idéer som jag gärna gör en egen tappning på. Har du någon sådan rätt? Eller något du önskar att jag gör om? Lämna gärna en kommentar så ser vi vad jag kan göra. Eller ge mig ny inspiration. Det är roligt när ni kommenterar och engagerar er i mina inlägg.

Det jag gillar extra bra med detta recept är att jag verkligen gillar frön på pizza, det ger en så god smak. Och här är ju hela botten ett hav av krispiga frön som smakar ljuvligt till ost, tomat och örter.

Knäckepizza LCHF

  • Gör runda kakor av mitt tjocka fröknäcke (eller köp svindyrt på ex ICA, vilket aldrig skulle falla mig in, hehe)
  • Gör en sats tomatsås (uteslut spiskummin) du behöver ca 2 msk per rund kaka om du gör dem som handflator
  • Toppa med valfri topping som du gillar på pizza.
  • Ost av valfritt slag
  • Färska örter
Knäckepizza LCHF
Salsan går bra att frysa!

 

Knäckepizza LCHF
De tjocka knäckebröden håller bättre än de tunna och upplevs mer som ”vanligt knäcke”

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg knäcket på en plåt.
  3. Bred ut tomatsås
  4. Lägg på topping och ost.
  5. Grädda cirka 7-10 min, eller tills osten smält.
  6. Toppa med örter, ringla gärna över olivolja och servera med en god sallad.

Självklart kan du göra som varma mackor med fyrkantiga knäcke också! Det ska jag göra inom kort.

När vi ändå är inne på temat pizza sök gärna på ordet ”pizza” på lesscarbs.se för ännu fler smarriga recept. 🙂

Hoppas att detta var inspirerande. Kram Fanny

 

4.4/5 (9 Reviews)
4.8/5 (6 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

7 kommentarer

Hej! Jag gör ofta blomkålsmos eller broccolimos.Nyligen så hade jag så lite broccoli hemma, hade brysselkål.Så det blev brysselmos med lite blomkål.Funkade hur bra som helst.Så kanske nåt ned brysselkål.

Hej! Så man gör först knäckebotten i 8 timmar! Och därefter kan man påbörja pizzafixandet?

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök