Kanelgranola

Kanelgranola – supernyttigt och gott till frukosten!

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Det här med granola tycker jag inte alls är enkelt! Jag vet inte hur många gånger den blivit bränd, eller ja, egentligen bara två gånger men efter det ville jag inte testa igen. Men nu så, denna blev riktigt bra och god!

Kanelgranola

Ingredienser:

Gör så här 

  1. Värm upp kokosoljan tillsammans med sötströ.
  2. Häll sedan ner nötterna, solroskärnorna och hälften av kanelen.
  3. Rosta i ugn 150 grader i 15 min, rör runt var femte minut och pass på så det inte bränns! (Det är svårt att säga exakt tid och grader, enklast om du testar dig fram eftersom olika ugnar ter sig olika).
  4. Låt svalna och blanda ner kokoschipsen och resten av kanelen.
  5. Klart!Håller i ungefär två veckor. Förvara gärna i kyl så håller sig nötterna bättre.

* Läs om varför det är bra att blötlägga nötter.

Tips!

Testa gärna mina andra granolor:

Hasselnötsgranola med kardemumma
Chokladgranola
Pepparkaksgranola

Om du saknar någon ingrediens kan du spana in min egen mini-shop hos Bodystore där jag samlat mina favoriter! Du hittar den här

Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare.

Kanelgranola

3.2/5 (5 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

8 kommentarer

Hej,
jag undrar om du torkar nötterna först efter att du blötlagt dem innan du gör granolan? Eller torkas de när man gör granolan i ugnen?

Tack för en fin blogg!

Hej! Oj vad länge sedan det var jag gjorde det här receptet! Kul att du hittade det, hade jag nämligen glömt. 🙂 Som jag minns det torkade jag dem inte först. Men jag blir osäker när du frågar, så nu lägger jag nötter i blöt så får jag testa imorgon. Jag återkommer! Tack för dina komplimanger. Det värmer.

Hej Fanny!
Älskar dina recept! Verkligen stort tack!
Tänkte göra denna och undrar också över blötlöggningen, häller man bara av vattnet när det är dags eller ska de ligga och torka lite innan?

Du bör torka dem i ca 50 grader innan, typ 2 h för att de ska ”hinna ifatt” de andra fröna. Men detta är ju lite segt, men du får absolut bäst näringsupptag. Ska skriva ett inlägg om blötläggning och torkning i helgen (hoppas jag att jag hinner) (när jag bara vill ha en granola nu ”utan alla rätt” gör jag den bara direkt utan blötläggning eller liknande. Men säg inte det till någon. Kram!

Tack bästa du! Du är en så himla gullig person och otroligt duktig 😉 Jag har inte blivit besviken på något av dina recept! Och då ska tilläggas att jag inte helt sällan blir just de det när jag testar recepttips man stöter på. Så guldstjärnor och stort tack till dig!! <3

Åh så roligt att höra. Det värmer verkligen! <3 Har du testat mina andra gronolor? Med pepparkakssmak, lakrits/ingefära? De är så goda. 🙂

Hej hur vet jag hur mycket kanel granolan innehåller i kolhydrater…
Tack fina recept…

Du kan väga alla ingredienser och räkna ut antalet kolhydrater om du räknar utifrån hur många kolhydrater varje ingrediens innehåller (se på förpackningarna) och sedan delar det med portionerna du får ut. Alternativt räknar du ut på ett ungefär med kostbevakningen.se där du helt enkelt ligger in alla ingredienser och sedan delar på antalet portioner. Det sistnämnda brukar inte bli så exakt när det gäller bakning. Lycka till!

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök