Jordgubb- och chokladsmoothie

Jordgubb- och chokladsmoothie

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Jag börjar känna mig som en smoothiedrottning. Vet inte hur många smoothies som poppar ur mitt huvud. Jag tycker att det är viktigt att tänka på vad man stoppar i den. Det låter ju kanske självklart, men om man exempelvis tar 100 gram jordgubbar, 1 dl grädde och 1 dl yoghurt blir det snabbt många kolhydrater som du dricker upp. Denna jordgubb och chokladsmoothie är hur som helst väldigt smarrig och enkel att göra.

Till 1 glas jordgubb- och chokladsmoothie:

  • 1 dl vatten
  • 50 g frysta jordgubbar
  • 2 msk kokosgrädde
  • 2 msk grädde (40 %)
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 tsk kakao, (gärna raw)

Gör så här:

Mixa samman allt med stavmixer. Klart!

TIPS!

Om du vill kan du slänga ner 1 tsk-1 msk kokosolja i smoothien för lite extra mättand och fett. Och om du är sugen på fler LCHF-smoothies hittar du några till i min smoothie receptsamling!

4.3/5 (9 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

4 kommentarer

Kokosgrädde är det tjockaste på kokosmjölken. Köp Garants kokosmjölk i rosa tetra, den är billig (10-11 kr) och supertjock efter att den stått i kylen, precis som kokosgrädde skulle jag säga. Annars är blue dragons kokosgrädde perfekt också, men den kostar 20 kr för samma mängd. Finns ju även kokosgrädde i burk, men på grund av gifter (BPA och andra hormonstörande ämnen) köper jag aldrig burkar. Lycka till! 🙂 <3

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök