Den här granolan brukar jag göra i stekpanna, och det är endast för att det ska dofta gott i lägenheten. Som doftljus ungefär, fast ätbara. Perfekt, två flugor i en smäll!
Ingredienser till hasselnötsgranola:
- 125 g hasselnötter
- 1 msk kokosolja
- 1 msk (15 g) nystött kardemumma
- 2 msk mandelmjöl
- 1/2 dl sesamfrön
- 1 dl pumpafrön
- 1 krm vaniljpulver
- 1 dl kokoschips
Gör så här:
Rosta hasselnötterna i kokosoljan några minuter på svag värme. Tillsätt övriga ingredienser utom kokoschipsen och rosta ytterligare några minuter. När du bedömer att det är klart blanda ner kokoschipsen och fördela sedan allt på en plåt för att svalna av. Förvara i tätslutande burk, gärna i kylen så håller nötterna sig fräscha längre.
Tips! Testa gärna mina andra granolor:
Kanelgranola
Chokladgranola
Om du saknar någon ingredients kan du spana in min egen mini-shop hos Bodystore där jag samlat mina favoriter! Du hittar den här
Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare.
6 kommentarer
Vad är kokoschips för något? Var får man tag på det och kan det ersättas med något annat
De går att köpa i alla livsmedelbutiker, brukar finnas vid bakning/nötter ekan även köpas på nätet: http://clk.tradedoubler.com/click?p=70363&a=2420202&g=17349432&url=http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/rostade-kokoschips-eko-200-gram
Supergoda att toppa en dessert med. 🙂
Smakade inte bra, fick slänga allt ?
Vad var det som inte blev bra?
Vet inte riktigt? Synd bara
Såklart! Självklart kan smaken variera men det kanske blev för varmt eller så i ugnen så det brändes?